Müebbetle yargılandığı davada 11 yıl 8 ay ceza aldı

Erzurum’da Kız Arkadaşlarına Laf Atan Ramazan Kanbur’u Öldüren Yalçın Çakıloğlu, 11 Yıl 8 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Erzurum’da yaşanan olayda, kız arkadaşlarına laf attığı iddia edilen Ramazan Kanbur’u karnından ve boynundan bıçaklayarak öldüren Yalçın Çakıloğlu, müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada haksız tahrik indirimiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 21 Haziran 2023 tarihinde Yakutiye ilçesinde meydana geldi. Yalçın Çakıloğlu, Faruk K. ve kız arkadaşlarıyla yolda yürürken yanlarından geçen Ramazan Kanbur’a laf attığı iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma sonucunda Yalçın Çakıloğlu, elindeki bıçakla Ramazan Kanbur’u karnından ve boynundan yaralayarak hayatını kaybetmesine neden oldu.

Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Yalçın Çakıloğlu, karar duruşmasında hakkında verilen cezayı duydu.

“Küfürler etti, kaçtım yine peşimden geldi”

Yalçın Çakıloğlu, duruşmada, “Küfürler etti. Kaçtım. Yine peşimden geldi. Çıkan kavgada altta kalınca kendimi savunmak için hamle yaptım. Yaralandığını fark etmedim. Üzerimde benden büyük ve kilolu, uyuşturucu kullanan biri vardı. Kendimi savunmasam ben ölecektim. Adalete güveniyorum, beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Yalçın Çakıloğlu’nu ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı ve haksız tahrik ve takdir indirimi uygulayarak cezayı 11 yıl 8 aya indirdi.

“Ceza değil ödül verildi”

Olayın mağduru Ramazan Kanbur’un ağabeyi Muhammet Kanbur, mahkemenin verdiği cezanın yetersiz olduğunu belirterek, “Geçen yıl kardeşim Ramazan Kanbur’u vahşice öldürdüler. Mahkeme, çocuğun birine sadece 11 yıl ceza verdi. Bu adaletsizlik. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Ceza değil ödül verildi. Bu karar bizi yıktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Trump, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

Trump, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

Gazprom Başkanı Miller, Bakan Bayraktar ile bir araya geldi

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ile bir araya geldi.

İstanbul’un gözde parkında ortaya çıktı: Herkesin aradığı yılanı kadınlar elleriyle yakaladı

İstanbul’un göbeğinde, Kadıköy’ün en işlek mahallelerinden birinde iki haftadır ortalıkta dolaşan 1.5 metrelik yılan sonunda yakalandı. Ne belediye ne de itfaiye ekiplerinin yakalayabildiği sarı yılan, mahalleli iki kadının soğukkanlı müdahalesiyle koruma altına alındı.

CANLI Son dakika: İran’dan İsrail’e füze yağmuru! Karşlıklı saldırılar 8. gününde… ‘Füzeleri engelleyemedik’

İsrail ve İran arasındaki çatışmalar 8. gününde devam ederken karşılıklı saldırılar da peş peşe geldi. İsrail, gece saatlerinde 60’dan fazla savaş uçağı ile İran’ın askeri sanayi tesislerine yönelik saldırı düzenlendiği bildirildi. İran, İsrail’in güneyinde yer alan Beerşeba kentini füzelerle hedef aldı. İran’ın saldırısında Nevatin Hava Üssü’nü ve siber güvenlik merkezini vuruldu. Öte yandan İsrail’in, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’ye yönelik planladığı suikast girişiminin güvenlik güçlerince engellendiğini açıkladı.

Alkollü sanıldı, midesinden 27 kapsül uyuşturucu çıktı

Kocaeli’de otoyolda durdurulan ve alkollü olduğu şüphesiyle hastaneye götürülen sürücünün midesinden 28 kapsül halinde toplam 100 gram kokain çıkarıldı.

Ehliyet özellikli çipli kimlikler geçersiz mi sayılacak?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, bazı trafik denetimlerinde kimlik kartına ehliyet bilgisi entegre olan sürücülere ‘ehliyet taşımadıkları’ gerekçesiyle kesilen 18 bin 678 TL’ye varan idari para cezalarını Meclis gündemine taşıdı.