Başbakanlıktan uzaklaştırdılar, kültür bakanı oldu

Tayland Kültür Bakanı Paetongtarn Shinawatra Yeni Kabinede

Tayland’da, görevden uzaklaştırılan eski Başbakan Paetongtarn Shinawatra, yeni kabinede kültür bakanı olarak yemin etti. Ülkenin geçici başbakanı olan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Phumtham Wechayachai liderliğindeki yeni kabine, Kral Maha Vajiralongkorn’un huzurunda göreve başladı. Anayasa Mahkemesi tarafından görevden uzaklaştırılan Paetongtarn Shinawatra, kültür bakanı olarak kabineye dahil edildi. Mahkeme, eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen ile yaptığı telefon görüşmesi nedeniyle Paetongtarn’ı görevden alarak, savunmasını sunması için 15 gün süre vermişti.

🇹🇭

  • Tayland
  • Kültür Bakanı
  • Paetongtarn Shinawatra
  • Kabine
  • Geçici Başbakan
  • Anayasa Mahkemesi

Related Posts

Nefes almakta güçlük çeken 15 aylık bebeğin akciğerinden bakın ne çıktı

Batman’da evde oyun oynarken çekirdek kabuğu yutan 15 aylık bir bebek, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Küçük D.A.’nın akciğerine kaçan çekirdek kabuğu, çocuk cerrahisi uzmanı tarafından yapılan operasyonla çıkarıldı.

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Doğa harikalarının büyüsü! Doğanın nefes kesen sahnesi

Dünya, insanlığın hayal gücünü zorlayan doğa harikalarıyla dolup taşıyor. İzlanda’nın vahşi doğasında gökyüzünü renklendiren Kuzey Işıkları, Maldivler’in gece karanlığında parıldayan dalgaları ve Çin’in gökkuşağı tonlarıyla bezeli dağları, doğanın en …

Seyir halindeki kamyonetten atlayan kadını silahla kovaladı!

Başakşehir’de bir kadın seyir halindeki kamyonetten atlayarak kaçtı. Kamyoneti durduran şoför ise silahla kadını kovaladı. Yaşananlar başka bir sürücünün araç içi kamerasına yansıdı.

İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’e: Milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi demokratik siyasetin değil, sokak vesayetinin dilidir

İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’e: Milletimizi ‘sokağa dökme’ tehdidi demokratik siyasetin değil, sokak vesayetinin dilidir

Görevi yaptığı hastanede öldürülen doktor için anma

Konya’da kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya (47) görev yaptığı hastanede, güvenlik görevlisinin silahlı saldırısında yaşamını yitirmesinin 3’üncü yıl dönümünde, meslektaşları tarafından anıldı.