Telefonunuzda bu ayarlar açıksa verileriniz paylaşılıyor! 2 dakikada kapatın

Akıllı Telefon Kullanıcıları için Gizlilik Ayarları Nasıl Kapatılır?

Akıllı telefon kullanıcıları, üçüncü taraf uygulamaların ve web sitelerinin gizlice verilerini toplamasına olanak tanıyan ayarlar konusunda dikkatli olmalıdır. Bu ayarlar, reklam hedefleme ve etkileşimini ölçmek amacıyla cihazdan bilgi paylaşımını içerir.

Gizlilik uzmanı Chip Hallett, iPhone’lardaki bu “tehlikeli” ayarları kapamanın önemine vurgu yapıyor ve adım adım önerilerde bulunuyor.

Safari’deki ‘Reklam Ölçüm Ayarını’ Kapatın

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Safari seçeneğine tıklayın ve aşağıya kaydırın.
  • Gelişmiş sekmesine dokunun.
  • Gizlilik Koruyucu Reklam Ölçümü adındaki seçeneği kapalı konuma getirin.

Uygulama Takibini Devre Dışı Bırakın

  • Ayarlar ana menüsüne geri dönün.
  • Gizlilik ve Güvenlik bölümüne gidin.
  • Takip sekmesine tıklayın.
  • Uygulamaların Takip İsteğinde Bulunmasına İzin Ver seçeneğini kapalı hale getirin.

Chip Hallett, bu ayarın her zaman kapalı tutulmasını öneriyor ve yüklü uygulamaların takip izinlerini kontrol etmenizi tavsiye ediyor.

Apple Intelligence Ayarlarını Kapatın

Apple’ın yapay zeka sistemi Apple Intelligence, cihazınızdaki verilere erişebilir ve hassas bilgilerinizi öğrenebilir. Hallett, bankacılık, finans ve konum verilerinizin risk altında olabileceğini belirtiyor.

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Apple Intelligence & Siri seçeneğine tıklayın.
  • Uygulamalar bölümünde, hassas verilere sahip uygulamaları bulun ve gerekli ayarları kapatın.
  • Sağlık ve Fitness uygulamaları için benzer bir işlem yapmayı unutmayın.

Related Posts

Tesla dünyada bir ilke imza attı

Tesla’nın resmî X hesabından yapılan açıklamada yer verilen videonun devrim niteliğinde adımların ilk sinyali olup olmayacağını merak edilirken, teknoloji tutkunları atılan adıma büyük ilgi gösterdi. Yapılan paylaşımda; ‘’Dünyanın ilk otonom araç …

Windows’un 40 yıllık mavisi artık kapkara olacak

Microsoft, Windows işletim sisteminin neredeyse 40 yıldır simgesi hâline gelen “Mavi Ölüm Ekranı”nı (BSOD) siyah renkle değiştiriyor. Bu ekran, Windows’un bir nedenden dolayı çökmesinin ardından kullanıcıların karşısında çıkıyordu. Microsoft, bu yeni …

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

HDMI 2.2 resmen duyuruldu: 16K çözünürlük desteği

İlk kez Şubat ayında düzenlenen CES fuarında açıklanan HDMI 2.2 standardı nihayet resmiyet kazandı. HDMI Forum tarafından tamamlanan yeni sürüm, daha önce ortaya çıkan sızıntıların çoğunu doğruluyor.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.

Apple, iOS 26 Beta 2’yi yayınladı

Apple, WWDC 2025’te tanıttığı yeni nesil kullanıcı arayüzü Liquid Glass ile iPhone ve iPad’lerde radikal bir görsel dönüşüm başlattı. Camın ışık kırma özelliklerinden esinlenen yarı saydam tasarım, işletim sistemine modern bir görünüm kazandırsa da, ilk beta sürümünde kullanıcılardan karışık tepkiler aldı. Ancak Apple, bu eleştirilere hızlı bir yanıt vererek pazartesi günü yayınlanan iOS 26 Beta 2 güncellemesiyle ilk düzeltmeleri hayata geçirdi.