İmralı heyeti turu bitirdi kayyum atandı. DEM Parti’den ilk açıklama geldi

MHP Lideri Bahçeli’nin Yeni Süreci ile İlgili Görüşmeler Yapıldı

2024’ün sonlarına doğru MHP lideri Bahçeli’nin yeni ‘süreci‘ başlatmasıyla birlikte Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’dan oluşan heyet, yıllar sonra ilk kez terörist başıyla İmralı’da bir araya geldi. Öcalan ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından DEM Heyeti’ne, belediyesine kayyum atan Ahmet Türk de katıldı.

Buldan, Önder ve Türk’ten oluşan heyet, mecliste temsil edilen partileri ziyaret ederek süreç hakkında bilgilendirme yaptı. MHP’nin başlattığı bu süreçle birlikte 2024 yılında atılan kayyum adımlarına devam edildi.

Bu sabah erken saatlerde Mersin’in Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla ilgili DEM Mersin Milletvekili Ali Bozan tarafından açıklama yapıldı. Bozan, kayyum kararına ilişkin belediye binası önünde şunları belirtti: “Akdeniz Belediye Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile meclis üyeleri siyasi bir komployla gözaltına alındı. Mersin’in huzuru bir kez daha kayyumlar yoluyla bozulmaya çalışılıyor. Mersin, bu irade gaspı girişimine boyun eğmeyecektir. Mersin halkını ve seçilmiş yetkilileri, Akdeniz Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı durmaya davet ediyoruz.”

DEM PARTİ’DEN İLK TEPKİ

Yeni sürecin ardından atanan ilk kayyum hakkında DEM Parti tarafından merakla beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP iktidarı, halk iradesine karşı darbeci uygulamalarından vazgeçmiyor. Sabahın erken saatlerinde Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Aslan ve 4 belediye meclis üyesi gözaltına alındı.

Halkın belediyesi, daha önce de gördüğümüz gibi, kolluk kuvvetleri tarafından ablukaya alındı, belediyeye giriş ve çıkışlar engellendi. Gözaltı ve kayyum bahanesiyle yapılan soruşturmanın 2024 yılına ait olduğu iddia ediliyor.

Bu yöntemlerin tamamını iktidarın yıllardır halk iradesine karşı yürüttüğü darbe uygulamalarından çok iyi biliyoruz. Kürt düşmanlığını iç ve dış politikada sürdüren, halk iradesini görmek istemeyen iktidar ne yaparsa yapsın daha büyük kayıplar yaşayacaktır.

Bu kayyımcı anlayışa karşı her yerde durmaya ve halkın iradesini savunmaya devam edeceğiz.”

Related Posts

İran’ın dini lideri Ali Hamaney kimdir ve ailesi ne kadar güçlü?

İran’ın dini lideri Ali Hamaney kimdir ve ailesi ne kadar güçlü?

İsrail İran’ı vurmaya devam ediyor

İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sürüyor. İsrail Ordusu İran’ın İsfahan bölgesine karşı yoğun bir saldırı başlattı. Bölgede bir rafinerinin hedef alındığı ve şiddetli patlamaların devam ettiği öğrenildi

Atölyede makineye sıkışan işçi öldü

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir sac kesim atölyesinde çalışan 27 yaşındaki Mehmet Emre Dönmez, gece vardiyasında lazer kesim makinesine sıkışarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç işçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Resmî Gazete’de bugün (17 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (17 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Hakan Fidan’dan Tiran’da temaslar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı.

Siirt’te elektrik akımına kapılan çift öldü

Siirt’in Kurtalan ilçesinde evlerinde elektrik akımına kapılan Behice Kilvan (77) ile eşi Hüseyin Kilvan (80), hayatını kaybetti.