Zelenski’den ateşkes açıklaması: Her an, hatta bugün bile başlayabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Çekya’yı resmi ziyaret etti. Zelenski, Çekya Devlet Başkanı Petr Pavel ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Zelenski, Rusya’nın savaşı sona erdirmesi için artan baskının gerekli olduğunu belirtti. Aksi takdirde Rusya’nın adım atmaya niyetli olmadığını ifade etti.

Zelenski, “Rusya’nın, ABD’nin sunduğu geniş kapsamlı ateşkes teklifini göz ardı etmesi düşündürücü. Rusya’nın savaşı sona erdirme konusunda gerçekçi ve pratik adımlar atmayacağını düşünüyoruz.” dedi.

Zelenski, üç yılı aşkın süren savaşta her an ateşkesin sağlanabileceğine inanıyor. “Diplomasiye gerçek bir şans vermek için en az 30 gün sürecek bir ateşkes gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Zelenski, Putin’in tank göstermek yerine savaşı bitirmeyi düşünmesi gerektiğini vurguladı. “Yapılması gereken şeyler net; Rusya’ya daha fazla yaptırım uygulanması, Ukrayna’ya destek verilmesi ve Avrupa’da savunma iş birliğinin güçlendirilmesi. Avrupalıların kendilerini savunacağını bilmeleri önemli.” açıklamasında bulundu.

“PUTIN’İN ELİNDEKİ KARTLARLA SAVAŞ SONA ERER”

Çekya Devlet Başkanı Pavel ise Rusya’nın savaşı bitirmek istediğine dair somut adım atmadığına dikkat çekti. Pavel, “Eğer savaşı bitirecek biri varsa, o da Putin’dir. Tek bir kararla bunu yapabilir. Ancak şimdiye kadar böyle bir adım atılmadı.” şeklinde konuştu.

Pavel, Çek Girişimi çerçevesinde 2025 yılına kadar Ukrayna’ya 1.8 milyon top mermisi sağlayacaklarını duyurdu.

Zelenski’nin Çekya ziyareti kapsamında savunma sanayi temsilcileriyle görüşmesi ve Başbakan Petr Fiala ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca Çekya’nın Ukrayna’ya mühimmat temini konusunu ele alacak.

RUSYA GEÇİCİ ATEŞKES İLAN ETMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta 9 Mayıs Zafer Günü kutlamaları sırasında 8-10 Mayıs tarihleri arasında geçici bir ateşkes ilan etmişti. Ancak Zelenski, bu kısa süreli ateşkesi reddederek, en az bir aylık bir ateşkes talep etmişti.

Related Posts

Ekrem İmamoğlu’ndan Sırrı Süreyya Önder mesajı: ‘Helalleşmek zor mu hayattayken?’

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEM Partili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreninin ardından X hesabından yeni bir paylaşım yaptı.

HDF’den CHP lideri Özel’e ‘geçmiş olsun’

Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF), saldırıya uğrayan CHP lideri Özgür Özel’ için “geçmiş olsun” mesajı yayımladı.

Devlet Bahçeli’den ‘yumruklu saldırı’ya bir garip kınama: Özgür Özel’in adını bile anmadı: ‘Bir siyasi kurumun yöneticisi…’

Son dakika haberi… MHP lideri Devlet Bahçeli, AKM çıkışı yumruklu saldırıya uğrayan CHP lideri Özgür Özel’e “adını anmadan” geçmiş olsun dileklerini iletti. Saldırıyı kınayan Bahçeli, “Menfur ve melun saldırının tüm boyutlarıyla araştırılıp tetkik ve tahkik etaplarının ikmal edilerek şayet varsa ardındaki esrar perdesinin aralanması siyasi ve toplumsal huzur adına zorunluluktur” dedi.

200 milyon liralık vurguna operasyon: 16 kişi tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli dört ilde, kripto para borsalarının kopyalarını oluşturarak vatandaşları dolandırdıkları öne sürülen şüphelilere yönelik operasyonda 200 milyon liralık banka ve kripto hesapları ile taşınmazlarına el konuldu. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 16’sı tutuklandı.

Çakar kullanan sürücüye rekor ceza

Kayseri’de uygunsuz şekilde çakar kullandığı tespit edilen aracın sürücüsüne 276 bin 344 TL ceza uygulanırken, ehliyetine de 1 ay süreyle el konuldu.

Edirne’de alev alan otomobilin sürücüsü kayıplara karıştı

Edirne’de kaza sonrası alev alan otomobili terk eden sürücü kayıplara karıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir