Yıkım işlemleri tamamlandı: Türkiye’nin en lüks AVM arazisinde o proje yükselecek

Aralık 2022’de 65 milyon dolar karşılığında Artaş Grubu’na satılan Profilo AVM’de yıkım işlemlerinde son aşamaya gelindi.

Yaz aylarında başlayan yıkım işlemlerinin ardından yüklenici firma, söz konusu araziye büyük bir rezidans projesinin yapılacağını duyurmuştu. Türkiye’nin en değerli arazilerinden birinin üzerinde kurulu olan Profilo AVM, aynı zamanda İstanbul’un ilk alışveriş merkezlerinden biri olarak biliniyordu. 

1998 yılında hizmete açılan AVM, aradan geçen 25 yılı aşkın sürede kent hafızasının önemli simgelerinden biri haline dönüşürken, 26 yıllık süre boyunca AVM’nin sahipliği birçok kez el değiştirdi. 

MİLYONLARCA DOLARLIK ARAZİDE DEV REZİDANS YÜKSELECEK

Mecidiyeköy’ün merkezinde bulunan arazi, özellikle çevresine açılan daha modern AVM’ler sonucunda büyük bir cazibe kaybı yaşamıştı. Zamanla borçları artan AVM, ilk olarak İş Bankası’na satıldı. İş Bankası ise, Profilo AVM’yi 2021 yılının Kasım ayında 989 milyon TL bedel üzerinden İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na sattı.

 Şehrin göbeğinde çok kıymetli bir konuma sahip olan AVM, 2410 ada, 246 parselde, 15.963 metrekare alandan oluşuyor olsa da, AVM dışında konut projesine konu olacak arazi 9221 ada, 1 parselde, 2.686,34 metrekare alana sahip.

Related Posts

Fenerbahçe, Erol Bilecik’in istifasını kabul etti

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, başkan vekili Erol Bilecik’in istifasını kabul etti.

Kırşehir’de “15 Temmuz’a Giden Süreçte Din İstismarı” paneli düzenlendi

Kırşehir Valiliği ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesince (KAEÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz’a Giden Süreçte Din İstismarı” konulu panel düzenlendi.

Gazze’de ölü sayısı 58 bini aştı

Soykırımcı İsrail, Gazze’ye yönelik dünkü saldırılarında 90 Filistinliyi daha katletti. 7 Ekim 2023’ten beri süren soykırımda resmi olarak tespit edilebilen toplam ölü sayısı 58 bin 66’ya, yaralı sayısı 138 bin 520’ye ulaştı. Kuşatma nedeniyle Gazze’deki açlık krizi de tahammül edilemeyecek noktaya vardı.

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 hükümlü yakalandı

Gaziantep’te haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 firari hükümlü yakalandı. Hükümlüler, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Son Dakika… MSB’den 5 gün sonra şehit askerlerle ilgili ‘mağara’ açıklaması

Son Dakika Haberi… Milli Savunma Bakanlığı, 12 askerin şehit olduğu mağara olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye-Rusya Dışişleri Komisyon Başkanları buluştu: Parlamenter diplomasi ele alındı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Rusya Federasyonu Devlet Duması Dışişleri Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy ile TBMM’de bir araya geldi. İkili ve heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için parlamenter diplomasinin önemine vurgu yapıldı.