Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ‘bıçak parası’ soruşturması: 11 gözaltı!

Yedikule Göğüs Hastanesi’nde Yolsuzluk Skandalı: 11 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul’daki Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli doktorlara yönelik yapılan soruşturmada, hasta yakınlarından ‘Bağış’ ya da ‘Medikal malzeme’ adı altında para alarak işlemleri öne çektiği tespit edilen 1 profesör, 1 doçent ve 4 doktor dahil toplam 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 50 kişiden 10 milyon lira aldığı belirlenirken, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Yaklaşık 50 kişi, İl Sağlık Müdürlüğü’ne giderek Yedikule Göğüs Hastanesi’nde bıçak parası istenerek ameliyat günlerinin öne çekildiği yönünde ihbarda bulundu. İhbarın ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na bilgi verdi. Bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. Olayla ilgili, 2024 yılında bazı mağdurların hastanenin başhekimliğine başvurarak şikâyetçi olduğu bilgisi edinildi.

“Bağış ve medikal malzeme” adı altında para istemişler

Yapılan çalışmalarda, Yedikule Göğüs Hastanesi’nin Göğüs Cerrahisi Bölümü’nde görev yapan bir profesör, bir doçent ve 4 doktorun diğer şüphelilerle birlikte hareket ettiği tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin, hastaneye gelen hastalardan veya yakınlarından tıbbi işlemlerle ilgili ameliyat tarihini erkene alarak, biyopsi işlemleri için bağış veya medikal malzeme talep ederek maddi kazanç sağladıkları, patoloji işlemlerinin yüksek ücretler karşılığında özel laboratuvarlarda yaptırılması konusunda hastaları zorladıkları ve mağdurlardan aldıkları paraları yakınları üzerine kayıtlı banka hesaplarına aktardıkları anlaşıldı.

3 ilde eş zamanlı operasyon

Related Posts

Kavurucu sıcakta bunlara dikkat!

Sıcaklar arttı; bebekler ve yaşlılarla sıcakta çalışmak zorunda kalanlar, spor yapanlar, kalp, akciğer ve böbrek hastaları risk altında. Uzman tavsiyesi: İçecekleri ‘buz gibi soğuk’ içmeyin. Şekerli içeceklerle çay ve kahve içmeyi azaltın. Aniden soğuk suya atlamayın. Günde 2-2,5 litre su için. Terletmeyen giysiler giyin. Yağlı yemeklerden kaçının. Spor sonrası klimalı ortamlardan uzak durun.

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.

Zayıflatan iğneler tartışma yarattı: Etkisi kalıcı değil bırakınca gerçek yüzü açığa çıkıyor

Son dönemin en popüler obezite tedavisi olan semaglutid iğneleri, hızlı kilo verdiriyor ama bırakanlarda kilo geri dönüyor. Uzmanlar, kalıcı zayıflamanın sadece iğneyle mümkün olmadığını, yaşam tarzı değişikliğinin şart olduğunu vurguluyor.