Yaz İndirimleri Steam’e Yaradı: Eş Zamanlı Oyuncu Sayısında Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı!

Dünyanın en popüler oyun platformu Steam, geçtiğimiz günlerde çok beklenen Yaz İndirimleri’ni resmen başlatmıştı. Kampanya kapsamında birçok oyun, karçırılmayacak oranda indirime girmişti.

Şimdi ise bu kampanyanın Steam’de rekor kırılmasını sağladığı ortaya çıktı. Öyle ki SteamDB verilerine göre platform, dün eş zamanlı oyuncu rekoru kırdı.

Aynı anda 36 milyon 928 milyon oyuncuya ulaşıldı

30 Haziran, yani dün Steam’deki eş zamanlı oyuncu sayısı 36 milyon 928 bin 521 seviyesine kadar çıktı. Bu da şimdiye kadarki en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. Önceki rekor, 36 milyon 354 bin oyuncu ile geçtiğimiz mart ayında kırılmıştı. Bu sayı Steam’e giriş yapan oyuncuları kapsıyor. Yani hepsi oyun oynuyor demek değil.

Aslında oyun oynayan oyuncu sayısında da rekora yaklaşıldı. Bu alandaki rekor, yine mart ayında 11 milyon 795 bin ile kırılmıştı. Dün ise 11 milyon 711 bin seviyelerine kadar ulaştı ancak rekor kırılamadı.

Bu haberin yazıldığı sıralarda platformda 30 milyon civarında oyuncu bulunuyor. %95’e ulaşan indirimler sunan kampanya, 11 Temmuz’a kadar devam edecek. Bu yüzden oyuncu sayısının yüksek seviyelerde seyretmeye devam edeceğini tahmin edebiliriz. Rekorun tekrar kırılıp kırılmayacağını zaman gösterecek.

Yaz İndirimleri’nde fiyatı düşen oyunlara göz atmayı unutmayın:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx