Vatikan’da şapelin bacasından siyah duman yükseldi: Yapılan ilk tur oylamada yeni papa seçilemedi

Vatikan’da Yeni Papa Seçimi

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olan Papa Francis’in vefatı sonrasında, 1.4 milyar mensubu olan Katolik Kilisesi’nin yeni liderini belirlemek üzere ilk tur oylama gerçekleştirildi.

Sistine Şapeli’ne giren 133 kardinal, Hristiyan ilahileri eşliğinde tek tek yemin etti ve şapelin içinde sadece seçici kardinaller kaldı.

Katolik Kilisesi’nde Papa’dan sonra gelen en üst düzey din adamı olan 80 yaşın altındaki 133 kardinalin katılımıyla gerçekleştirilen oylama sonucu, Sistine Şapeli’nin bacasından yükselen dumanla duyuruldu.

Bugün yapılan Konklav’ın ilk oturumunda yeni papanın seçilemediği, siyah dumanla ilan edildi.

133 kardinal, yarından itibaren sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 4 oylama yapacak ve yeni papanın seçilmesi halinde Sistine Şapeli’nin bacasından beyaz duman yükselecektir.

Related Posts

Özgür Özel, Antalya’da ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde

Özgür Özel, Antalya’da ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde

ABD, New York Times’ın skandal Elon Musk iddiasını tartışıyor

ABD’nin 47’nci dönemine başkanlık eden Donald Trump’ın, ikinci seçimini kazandıran kampanyasında birlikte yürüdüğü isimlerin başında Elon Musk geldi. Ancak New York Times’ın yaptığı haberde, Musk’ın aşırı uyuşturucu kullanımına dikkat çekildi. Kısa bir tweet ile iddiaları yalanlasa da Musk, şu anda ABD’de en çok konuşulanlar arasında yer alıyor.

Güneş’te dev patlama! Manyatek fırtına Dünya’ya doğru ilerliyor, elektrik ve internet her an kesilebilir

Dünya’yı etkisi altına alması beklenen manyetik fırtına nedeniyle elektrik ve internet altyapılarında geçici kopmalar yaşanabileceği konusunda uyarı yapıldı. SON DÖNEMLERİN EN ŞİDDETLİ GÜNEŞ PATLAMASI Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Okyanus ve …

Bursa’da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 3 yaralı

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1’i çocuk 3 kişi yaralandı.

Japonya’da 6.1 büyüklüğünde deprem

Japonya’nın Hokkaido eyaletine bağlı Kushiro kıyılarında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AKP’nin bayramlaşma programı belli oldu

AKP’nin Kurban Bayramı bayramlaşma programı belli oldu. Açıklanan bayramlaşma programında MHP, HÜDA PAR, Anavatan Partisi, BBP, DSP, İYİ Parti, Vatan Partisi, DEM Parti, DYP yer alıyor.