TÜSİAD yöneticilerine yurt dışı yasağı… Özgür Özel’den ilk tepki!

Söz konusu kararın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Özel, şunları yazdı:

“Tayyip Erdoğan’ın sabah hedef aldığı TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ile Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras’ın önce polis nezaretinde ifadeye götürülmesi ardından haklarında yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararı verilmesi demokrasi ve hukuk ortamının nasıl çürütüldüğünün yeni bir göstergesi olmuştur.

“Ekonomi çok iyi”, “İktidarın yargısına helal olsun” deseler ayakta alkışlayacakları iş insanlarına, sadece eleştirdikleri için bu muamele reva görülmektedir.

İktidar açıkça, “beni eleştiren, sesini çıkaran yanar” diyerek tüm toplumu tehdit etmektedir.

Ne yaparsanız yapın, bu ülkede derdi çekenler, derdini anlatacak. İş insanı da sanatçı da gazeteci de siyasetçi de konuşacak.

Türkiye bu baskıya, bu kötülüğe susmayacak!”

Related Posts

Kırklareli’de ormanlara girişler yasaklandı

Kırklareli Valiliği, il genelinde orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ormanlara girişlerin 177 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Sarıyer’in ardından Gaziosmanpaşa’da da yol çöktü!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yürütülen inşaat çalışmaları sırasında yol çöktü. Çöken yol nedeniyle doğalgaz borusu zarar gördü, gaz akışı kesilerek güvenlik önlemleri alındı.

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

TKG’den ‘üç fidan’ anması: ‘Düşlerindeki ülkeyi kuracağız’

TKG’nin ‘üç fidan’ için yaptığı anmada “Saltanatınızı sonra erdireceğiz. Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in düşlerindeki ülkeyi; tam bağımsız sosyalist Türkiye’yi kuracağız. Söz veriyoruz bu ülkeyi mutlaka kuracağız” ifadeleri kullanıldı.

İsrail vurdu, Suriye’deki uluslararası havalimanı tamamen hizmet dışı kaldı

İsrail, öğle saatlerinde Yemen’in başkenti Sana’ya düzenlediği hava saldırılarıyla vurduğu Sana Uluslararası Havalimanı’nın tamamen hizmet dışı kaldığını öne sürdü.

İran ile ABD arasındaki müzakere görüşmelerinin yeni adresi belli oldu

İran ile ABD arasındaki müzakere görüşmelerinin yeni adresi belli oldu