Trump ve Putin Arasında Ukrayna Üzerine Görüşme Planı

Trump, Putin ile Toprak ve Enerji Santralleri Konusunu Görüşmeyi Planlıyor

ABD Başkanı Donald Trump, yeni bir görüşme için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile planlar yapıyor. Air Force One uçağında gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın Putin ile Ukrayna‘daki savaşı sona erdirmek üzere konuşmayı planladığını söyledi. Detaylara değinen Trump, “Sanırım toprak ve enerji santralleri hakkında konuşacağız. Bence her iki taraf da, Ukrayna ve Rusya, bu konunun büyük bir kısmını zaten görüşüyor. Bu konuda zaten konuşuyoruz, bazı varlıkları bölüşüyoruz” dedi.

Washington ve Kiev’in Avrupalı müttefikleri çatışmaların sona ermesi için Moskova’ya baskı yapıyor. Ancak, Putin net bir cevap vermek yerine bir dizi şart sıraladı ve teklifle ilgili “ciddi soru işaretlerini” gündeme getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Ukrayna ile ateşkesi görüşmek üzere Cuma günü Rusya’ya ziyaret gerçekleştirmiş ve Putin ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Witkoff’un Putin ile toplantıda ateşkes görüşmelerine ilişkin Rusya’ya ek bilgiler verdiğini ve Putin’in de Witkoff aracılığıyla ABD Başkanı Donald Trump’a ek bilgiler ve ateşkes önerisiyle ilgili bir mesaj ilettiğini belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, 11 Mart’ta Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Ukrayna heyetiyle gerçekleştirilen 9 saatlik görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın 30 günlük geçici bir ateşkesin hemen yürürlüğe konması önerisini kabul etmeye hazır olduğunu belirtmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise, Rusya ile ateşkese ilişkin Cuma günü yaptığı açıklamada, “ABD tarafıyla temaslar devam ediyor. Yapıcı bir yaklaşım sergilemeye kararlıyız. Rusya’ya yapıcı olması yönünde baskı yapmak ve Rusya’nın savaşı uzatmaktan başka bir işe yaramayan tüm bu manipülasyonlarına son vermek hala çok önemli. Şu anda Ukrayna’yı ve barışa yönelik çabalarımızı destekleyen herkese minnettarım” açıklaması yapmıştı. – WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Related Posts

Özgür Özel, ‘İmamoğlu için pazarlık’ iddialarına yanıt verdi: ‘Dilenecek halim yok’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Hükümetle tutuksuz yargılama pazarlığı” iddialarına “İmamoğlu’nun özgürlüğünü dilenecek halim de yok. Demokrasinin, özgürlüğün pazarlığı mı olur?” diye yanıt verdi. Özel, 1 Mayıs’ta Kadıköy’de olma kararları için de “Bir siyasi partinin işçi sendikalarından rol çalması doğru olmazdı. O nedenle Kadıköy dedik” diye konuştu.

Deniz Yücel, İmamoğlu için gitar çalıp şarkı söyledi

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Bornova’da Abide-i Hürriyet meydanı açılışında gitar çalıp tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için ‘Yiğidim Aslanım’ şarkısını söyledi.

Tayland vizesi için yeni karar: 60 günlük süre yarıya inecek

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland, yabancı turistler için 60 günlük vizesiz planı 30 güne indirmeyi planlıyor.

Siirt’i sağanak vurdu

Siirt’te gece saatlerinde etkili olan sağanak hayatı felç etti. Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla doldu, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Akşam yemeğinden zehirlendiler: 53 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Sivas’ta yurtta akşam yemeği yiyen 53 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye sevk edildi.

İstanbul’da deprem nedeniyle yaralanan 28 kişinin tedavisi sürüyor

İstanbul’da meydana gelen depremlerde “ikincil yaralanma” yaşayan 28 kişinin çeşitli hastanelerdeki tedavisi devam ediyor.