Trump ile gerilimin ardından Tesla düşüşte: Otomobil teslimatları ikinci çeyrekte yüzde 13,5 azaldı

Tesla’nın Araç Teslimatları Yüzde 13,5 Azaldı

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla’nın, bu yılın ikinci çeyreğinde araç teslimatları geçen yıla göre yüzde 13,5 düşüş gösterdi.

Tesla, 2025’in ikinci çeyreğine ait üretim ve teslimat verilerini paylaştı. Buna göre, şirket bu dönemde 410 bin 244 araç üretirken, bir önceki yıl aynı dönemde 410 bin 831 araç üretmişti.

Yılın ikinci çeyreğinde Tesla’nın teslim ettiği araç sayısı ise yüzde 13,5 azalarak 384 bin 122’ye geriledi. Bu durum, şirketin araç teslimatlarının art arda ikinci çeyrekte yıllık bazda düşüş gösterdiği anlamına geliyor.

Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde Tesla, 443 bin 956 araç teslim etmişti. Şirketin hisseleri ise bu yıl yaklaşık yüzde 26 değer kaybetti.

Özellikle uygun fiyatlı modellerle rekabet eden Çinli elektrikli araç üreticilerine karşı mücadele veren Tesla, CEO Elon Musk’ın siyasi görüşleri sebebiyle de dikkat çekiyor.

ABD’de geçen yılki seçimlerde desteklediği Başkan Donald Trump’ın politikalarını eleştiren Musk, Trump’ın vergi indirimi konusundaki eleştirilerine maruz kaldı. Trump, devlet teşviklerinin olmaması durumunda Musk’ın Tesla’yı kapatıp Güney Afrika’ya dönmesi gerekebileceğini belirtmişti.

Tesla hisseleri, yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 26 değer kaybederken, “Muhteşem Yedili” içinde en kötü performansı sergilediğini görüyoruz. (AA)

Related Posts

Diyanet’ten Rüşvet İddiasına Soruşturma

Diyanet, sosyal medyada yayımlanan rüşvet videosu için inceleme başlattı.

Alzheimer hastası dağlık alanda ölü bulundu

Kayıp olarak aranan Alzheimer hastası, dağlık alanda ölü bulundu

İstanbul’da yarın nefes almak zorlaşacak! Hissedilen sıcaklık 46 derece olacak

Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre İstanbul’da 28 Temmuz 2025 günü hissedilen sıcaklık derecesi 46’yı görecek

Oasis 16 yıl sonra Wembley’de

İngiliz rock grubu Oasis, 16 yıl sonra Wembley stadyumunda konser verdi.

Tır otoyolda 3 aracı biçti

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda bir tır, gece yarısı yol kenarındaki 3 araca çarptı. Kazada 8 kişi yaralandı.

Çocuk fuhuş çetesi lideri Epstein’in ortağına sınırlı dokunulmazlık tanındı

Yüzlerce çocuğu fuhuşa zorlayan Jeffrey Epstein’in suç ortağı Ghislaine Maxwell’e ‘sınırlı dokunulmazlık’ tanındı. Sorguya alınan Maxwell’in yaklaşık 100 kişi hakkında bilgi sunduğu belirtildi.