Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

Enerji içeceği diye aldılar votka çıktı! Ürünler acilen toplatılıyor

ABD’de eşine az rastlanır bir ürün paketleme hatası yaşandı. ‘Astro Vibe Sparkling Blue Razz’ adlı enerji içeceğine yanlışlıkla votka dolduruldu. Ürünler hakkında acil olarak toplatılma kararı alındı.

Özgür Özel: ‘Eşimi, kızımı tehdit ediyorlar’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Tehdit alıyor musunuz?” sorusuna verdiği yanıtla dikkat çekti.

‘Hemen kullanmayı bırakın’ uyarısıyla bu marka vantilatörler acilen geri çağrılıyor

Fransa genelinde satılan Klindo marka kompakt vantilatörler, üretim hatası ve yangın riski taşıdığı gerekçesiyle acil olarak geri çağrılıyor. Yetkililer, tüketicilerin ürünü derhal kullanmayı bırakmalarını ve iade etmelerini istedi.

Kastamonu’da oluşan sis dronla görüntülendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre, poyraz nedeniyle şehrin kıyı şeridinde deniz suyu sıcaklığı 14 dereceye kadar düştü. Deniz suyunun soğuk, hava sıcaklığının 30 derecelerde seyretmesi sonucu deniz üzerinde sis tabakası meydana geldi …

Başakşehir’de Tilki Sürüsü Görüntülendi

Aç kalan tilki sürüsü, Başakşehir’de vatandaşlar tarafından kaydedildi.

Çorlu’daki Feci Kaza: Sürücü Kusurlu Bulundu

TEM Otoyolu’nda süt kamyonunun otomobile çarpması sonucu 4 kişinin ölümüne neden olan kaza raporu tamamlandı.