Son dakika… Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder Yoğun Bakımda Hayatını Kaybetti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Hastaneden yapılan açıklamada, 15 Nisan 2025 tarihinde şuurunu kaybeden ve solunum ile kardiyak arrest yaşayan Önder’in hastaneye ambulans ile getirildiği belirtildi. Acil olarak “Aort Diseksiyonu” teşhisi konulan Önder’e aort kapak değişimi ve tek damar by-pass ameliyatı uygulandı. Ancak, hastanın durumu giderek kötüleşerek çoklu organ yetmezliğine neden oldu.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Önder, 18 gün süren mücadelenin ardından 3 Mayıs 2025 tarihinde hayatını kaybetti. Hastane yaptığı açıklamada “Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verdi.

Önder’in vefatının ardından Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da bir taziye mesajı yayınladı. Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TBMM Meclis Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kalp Krizi Geçiren Önder, Aort Damarı Yırtıldı

Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan’da gece geç saatlerde kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırıldığında kalbi iki kez duran Önder, doktorların müdahalesiyle hayata döndürüldü. Kalp krizi sonucu aort damarının yırtıldığı belirlenen Önder, acil bir operasyon geçirdi ve yoğun bakıma alındı.

12 saat süren zorlu bir ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavisi devam eden Önder’in durumu, tedavinin 13. gününde nörolojik açıdan kötüleşmeye başladı. Reflekslerinin azaldığı ve sağlık durumunun ciddileştiği belirtildi.

Related Posts

ABD, New York Times’ın skandal Elon Musk iddiasını tartışıyor

ABD’nin 47’nci dönemine başkanlık eden Donald Trump’ın, ikinci seçimini kazandıran kampanyasında birlikte yürüdüğü isimlerin başında Elon Musk geldi. Ancak New York Times’ın yaptığı haberde, Musk’ın aşırı uyuşturucu kullanımına dikkat çekildi. Kısa bir tweet ile iddiaları yalanlasa da Musk, şu anda ABD’de en çok konuşulanlar arasında yer alıyor.

Güneş’te dev patlama! Manyatek fırtına Dünya’ya doğru ilerliyor, elektrik ve internet her an kesilebilir

Dünya’yı etkisi altına alması beklenen manyetik fırtına nedeniyle elektrik ve internet altyapılarında geçici kopmalar yaşanabileceği konusunda uyarı yapıldı. SON DÖNEMLERİN EN ŞİDDETLİ GÜNEŞ PATLAMASI Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Okyanus ve …

Bursa’da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 3 yaralı

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1’i çocuk 3 kişi yaralandı.

Japonya’da 6.1 büyüklüğünde deprem

Japonya’nın Hokkaido eyaletine bağlı Kushiro kıyılarında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AKP’nin bayramlaşma programı belli oldu

AKP’nin Kurban Bayramı bayramlaşma programı belli oldu. Açıklanan bayramlaşma programında MHP, HÜDA PAR, Anavatan Partisi, BBP, DSP, İYİ Parti, Vatan Partisi, DEM Parti, DYP yer alıyor.

3,7 milyar yıllık dev moleküller tüm ezberleri bozdu: Mars’ı anlatan film gerçek mi oluyor? ‘Hayatımızı çok farklı formlara taşıyacak’

NASA ile özel uzay şirketleri arasında yaşanan öncelik yarışı sürerken, Kızıl Gezegen’de keşfedilen dev organik moleküller bilim dünyasında büyük heyecan yarattı. Andy Weir’in ‘The Martian’ romanı ve filmiyle hayat bulan senaryo adım adım gerçeğe mi dönüşüyor? Tüm bu süreç insanlık ve dünyamız için ne anlama geliyor?