Sevimli dostlara kavurucu sıcakta buzlu meyveli serinlik

Hava sıcaklığının 44 dereceye ulaştığı Antalya’da, sıcak havadan bunalan Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın sevimli sakinleri sıcak havalardan olumsuz etkilenmemeleri için buzlu meyve kokteylleri ve fıskiyeler ile serinletiliyor.

Geniş doğal yaşam alanlarıyla Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan bin 400’ün üzerindeki hayvan, Antalya’daki aşırı hava sıcaklığından olumsuz etkilenmemesi için özel olarak serinletiliyor.

BUZLU MEYVELİ, HAVUZLU VE FISKİYELİ SERİNLİK

Sıcak hava dalgasının etkili olduğu Antalya’daki doğal yaşam parkında bulunan hayvanlar kafeslerindeki havuza giriyor, su fıskiyeleri ve buzlu meyve kokteyli ile ferahlıyor. Doğal Yaşam Parkı’ndaki görevliler sıcaktan bunalan hayvanları özel hazırlanmış buz kalıpları içinde meyve ve sebze kokteylleri ile besliyor. Doğal yaşam parkı sakinlerinden bozayı, lemur ve maymunların karpuz, portakal, kiraz, muz, elma gibi meyvelerden oluşan buzlu kokteyllerini yediği anlar ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Doğal Yaşam Parkı’nda sıcaklara karşı ayrıca hayvanların kafeslere konulan fıskiye sistemi, havuzlar, koyu gölgelik alanlar aracılığıyla da serinlemeleri sağlanıyor.

SERİNLETİCİ YAZ DİYETİ UYGULANIYOR

Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Veteriner Hekim Aygül Arsun, hayvanların sağlığını korumak için sıcaklar başlamadan tüm barınaklarda önlem için hazırlıkların yapıldığını belirterek, ‘Gölgelik alanlar oluşturuluyor, fıskiye sistemi kontrol ediliyor, ihtiyaçlarına göre havuzlar yenilenip bakımları yapılıyor. Yaz aylarında hayvanlar için kalorisi düşük daha çok sulu meyve ve sebzelerden oluşan “yaz diyeti” uyguluyoruz. Hayvanlar hem sosyal olarak merak ve becerisini geliştiriyor hem de soğutulmuş yediği için serinliyor. Yaşam parkında bulunan bozayı ailesi havuza girerek, kuşlar ise kafeslerindeki fıskiye sistemiyle serinliyor. Örneğin lamaya sıcaklardan etkilenmemesi için yazlık tıraşını yaptık. Bazı türdeki hayvanların alışkanlıklarına göre çamur havuzları ile serinletme işlemi yapılıyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx