Macron’dan ABD’nin çekilme kararı aldığı UNESCO’ya destek

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD’nin UNESCO’ya Sarsılmaz Desteğini Yeniden Onayladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD’nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nden (UNESCO) çekilme kararı almasının ardından kuruma desteklerini yineledi.

Macron, ABD’nin 2 yıl önce döndüğü UNESCO’dan tekrar ayrılacağını duyurmasının hemen ardından sosyal medya platformu X’teki hesabından açıklama yaptı.

UNESCO’nun bilim, okyanus, eğitim, kültür ve dünya mirasının küresel koruyucusu olduğunu vurgulayan Macron, kuruma olan desteklerini bir kez daha ifade etti.

“ABD’nin çekilmesi, bu mücadeleyi verenlere yönelik taahhüdümüzü zayıflatmayacak.” ifadesini kullanan Macron, ABD’nin kararının kendilerini etkilemeyeceğini belirtti.

ABD 2 Yıl Önce Döndüğü UNESCO’dan Tekrar Ayrılacak

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Anna Kelly, Washington yönetiminin UNESCO’dan çekilme kararını açıklamıştı. Kelly, kararın UNESCO’nun Amerikalıların desteklemediği politikaları içermesi nedeniyle alındığını belirtmişti.

Çekilme kararı 2026 sonunda yürürlüğe girecek ve bu ABD’nin UNESCO’dan Trump döneminde üçüncü kez çekileceği anlamına gelecek.

ABD, 2017’de İsrail karşıtı tutum ve yapısal reform ihtiyacı nedeniyle UNESCO’dan çekilmişti. Ancak, 2021-2025 döneminde Joe Biden yönetiminde 2023’te tekrar üye olmuştu.

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, Trump’ın kararından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, kararın çok taraflılığın temel ilkelere aykırı olduğunu ve UNESCO işbirlikçilerini olumsuz etkileyebileceğini belirtmişti.

İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan UNESCO, BM’nin küresel eğitim, bilim ve kültür faaliyetlerine odaklanmaktadır.

Related Posts

Osimhen Galatasaray kampına katılmayacak

Galatasaray’ın yeni transferi Victor Osimhen’in Galatasaray’ın Avusturya’daki hazırlık kampına katılması şimdilik planlanmıyor. Belgelerin tamamlanmasının ardından oyuncunun takıma katılacağı bildirildi. Osimhen’in hafta sonu İstanbul’da olması ve sağlık kontrollerinin ardından takıma katılması bekleniyor.

Şimdi de bu çıktı: Çiğ köfteden sonra gözleme

Çiğ köfteye konulmasıyla gündem olan sağlıksız Doritos adlı yiyecek şimdi de Türk mutfağının geleneksel lezzeti gözlemeye konulmaya başlandı. Odatv, yoğun ‘karbonhidrat’ içeren yiyeceğin hangi hastalıklara yol açabileceğini araştırdı.

Bu habere “imam o.urunca” başlığını atacaktık kibarlaştırdık: Balık baştan kokar… Konu: Rize İl Eğitim Müdürünün tuvaleti

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin makam odasını yenileyip kendisine özel bir tuvalet yaptırdığına dair haber yapan gazeteciler Gençağa Karafazlı ve Şenol Öksüz gözaltına alındı. Gözaltı kararı eleştirilere neden oldu.

Bakan Uraloğlu, taksi sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

Bakan Uraloğlu, taksi sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

Fidan’dan Suriye Grubuna Uyarı

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye’de istikrar için diplomasi çağrısında bulundu, bölünmeye izin vermeyecek.

Postallı Köyü’nde Yangın Kontrol Altına Alındı

Niğde’nin Bor ilçesindeki Postallı köyünde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.