Kuzey Makedonya’da 7 günlük ulusal yas ilan edildi

Kuzey Makedonya’da Gece Kulübü Yangınından Sonra 7 Günlük Ulusal Yas İlan Edildi

Kuzey Makedonya, Koçana’daki gece kulübü yangınında 59 kişinin hayatını kaybetmesinin acısıyla sarsıldı. Ülkede yaşanan felaketin ardından 7 günlük ulusal yas ilan edildi. Kuzey Makedonya Hükümeti, yangında yaşamını yitiren 59 kişiyle ilgili üzüntülerini dile getirdi.

Olayın ardından uygulamaya giren yas ile birlikte ülkede bayraklar yarıya indirildi. Ayrıca, eğlence mekanlarına yönelik olağanüstü denetimlerin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Koçana Belediye Başkanı Ljupcho Papazov istifa kararını sosyal medya üzerinden duyurduğunu açıkladı.

Ulusal yas süresince kültürel etkinlikler düzenlenmeyecek, radyo ve televizyon yayınları yasa uygun şekilde düzenlenecek. Kuzey Makedonya halkı, yas süresince yas günlerine uygun müzik türlerini dinleyecek.

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, basın toplantısında yaşadıkları acının büyüklüğünü vurgulayarak, sorumluların adalet önünde hesap vereceğini belirtti.

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova, yaralılar için komşu ülkelerden gelen yardıma teşekkür ederek, acının tarifsiz boyutlarda olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Arben Taravari, 84 yerel ve 51 yabancı hastanın tedavi altında olduğunu, ağır yaralıların farklı ülkelere sevk edildiğini açıkladı.

Balkan ülkeleri, Kuzey Makedonya’daki yangın felaketinden sonra birer günlük yas ilan etti. Eski Ekonomi Bakanı Kreşnik Bekteşi ise ifadeye çağrıldı.

Kuzey Makedonya Meclisi, bu haftaki faaliyetlerini iptal ederek, yalnızca trajediye ilişkin kararlar alacak.

Gece kulübü yangınında hayatını kaybeden DNK müzik grubu üyeleri ve bir futbolcunun yanı sıra, patlayıcı maddelerin mekana getirilmesiyle ilgili sorumlu kişi de hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Pançe Toşkovski, yangının sebebinin patlayıcı maddeler olduğunu belirterek, sahte lisans sahibinin tespit edileceğini açıkladı.

Related Posts

Fenerbahçe, Erol Bilecik’in istifasını kabul etti

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, başkan vekili Erol Bilecik’in istifasını kabul etti.

Kırşehir’de “15 Temmuz’a Giden Süreçte Din İstismarı” paneli düzenlendi

Kırşehir Valiliği ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesince (KAEÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz’a Giden Süreçte Din İstismarı” konulu panel düzenlendi.

Gazze’de ölü sayısı 58 bini aştı

Soykırımcı İsrail, Gazze’ye yönelik dünkü saldırılarında 90 Filistinliyi daha katletti. 7 Ekim 2023’ten beri süren soykırımda resmi olarak tespit edilebilen toplam ölü sayısı 58 bin 66’ya, yaralı sayısı 138 bin 520’ye ulaştı. Kuşatma nedeniyle Gazze’deki açlık krizi de tahammül edilemeyecek noktaya vardı.

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 hükümlü yakalandı

Gaziantep’te haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 firari hükümlü yakalandı. Hükümlüler, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Son Dakika… MSB’den 5 gün sonra şehit askerlerle ilgili ‘mağara’ açıklaması

Son Dakika Haberi… Milli Savunma Bakanlığı, 12 askerin şehit olduğu mağara olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye-Rusya Dışişleri Komisyon Başkanları buluştu: Parlamenter diplomasi ele alındı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Rusya Federasyonu Devlet Duması Dışişleri Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy ile TBMM’de bir araya geldi. İkili ve heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için parlamenter diplomasinin önemine vurgu yapıldı.