Kremlin Trump’ın açıklamalarını ciddiye almadı

Trump’ın Nükleer Denizaltı Açıklamalarına Kremlin’den Yanıt

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen Cuma günü yaptığı, eski Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev’in nükleer silahlı denizaltılar arasındaki savaş riski ile ilgili açıklamaları hakkında konuştu. Peskov, Trump’ın denizaltıları “uygun bölgelere” taşıma talimatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Peskov, yaşanan durumu şu şekilde değerlendirdi:

“Amerikan denizaltılarının zaten muharebe görevinde olduğunu açıklamak gerekir. Bu süreç devamlıdır, bu konuyu öncelikle belirtmek önemlidir.”

“Ancak genel olarak, böyle bir tartışmanın içinde olmak ya da yorum yapmak istemeyiz.”

“Nükleer söylemler konusunda herkesin çok dikkatli olması gerektiğine inanıyoruz.”

“Trump’ın Açıklamaları Nükleer Gerilimi Artırmadı Durumu”

Peskov, Rusya’nın Trump’ın açıklamalarından dolayı nükleer gerilimin tırmanmakta olduğunu düşünmediğini belirtti.

Peskov açıklamalarına şöyle devam etti:

“Şu an tırmanmadan söz ettiğimizi düşünmüyoruz. Çok karmaşık ve hassas konuların tartışıldığı açık. Bu konular, birçok kişi tarafından duygusal olarak algılanıyor.”

Trump ile yapılan çevrimiçi tartışma hakkında Medvedev’in uyarılıp uyarılmadığı sorusuna Peskov direkt olarak cevap vermekten kaçındı.

“Her ülkede, yönetimde yer alan kişilerin gelişen olaylar hakkında farklı görüşleri olabilir. Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Avrupa ülkelerinde de sert görüşlere sahip insanlar mevcuttur, bu durum her zaman böyledir” diyen Peskov, ayrıca; “Ancak asıl önemli olan Başkan (Vladimir) Putin’in duruşudur,” şeklinde ekledi.

Related Posts

FETÖ Firarileri Adana’da Yakalandı

Adana’da FETÖ’den 13 yıl hapis cezası olan 2 firari yakalandı ve cezaevine gönderildi.

Oasis konserinden acı haber: Yaşamını yitirdi

Oasis’in Wembley Stadyumu’nda verdiği konserde yüksekten düşen bir adam, olay yerinde yaşamını yitirdi.

İngiliz Kraliyet Ailesinde buruk veda: Tyrone emekli oldu

İngiliz kraliyet ailesinin 15 yıldır törenlerde görev yapan sevilen atı Tyrone, emekliliğe ayrıldı.

Mourinho gala gecesine katılmadı! İşte sebebi

Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jose Mourinho, Chobani ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının gala gecesine katılmadı. Mourinho, gala gecesinin yapıldığı otelde konaklamasına rağmen Feyenoord ile oynanacak olan ön eleme maçına odaklandığı için etkinliğe uğramadı.

HKY Spor Kulübü’nde Kuşak Töreni Gurur Kaynağı

Eskişehir’de HKY Spor Kulübü, kuşak terfi töreniyle 40 sporcusunu sevgiyle ödüllendirdi.

Sivas’ta Kına Gecesinde Bıçaklı Kavga

Sivas’ta kına gecesinde iki aile arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü, 12 yaralı.