Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: ‘Genç ölümlerin gizli faili’

Kalp Gribi Vakasıyla Uyanan Arın Kıraç’ın Hikayesi

Betül Topaklı / Milliyet.com.tr – Arın Kıraç, 2006 yılında hayata gözlerini açtı. Ailesi tarafından desteklenen genç bir sporcu olan Arın, sigara kullanmayan ve sağlıklı bir yaşam sürdüren bir üniversite öğrencisiydi. Ancak bir sabah, yaşadığı yoğun göğüs ağrısıyla hayatı altüst oldu.

Arın, yaşadığı korku dolu anları şu şekilde anlatıyor: “Uyandığımda ansızın göğsümde şiddetli bir ağrı hissettim. Ağrı bir türlü geçmeyince ölmekle yüz yüze olduğumu düşündüm. Ailemi uyandırıp hemen hastaneye gitmemiz gerekti. Yapılan tetkikler sonucunda kalp gribi teşhisi konuldu.”

‘Kalp Gribi’ Nedir?

Arın, bu hastalığı duyunca oldukça şaşırdı. Hastalığı atlattıktan sonra dinlenen genç sporcu, egzersizlere ara verip sağlıklı beslenmeye yönelerek ve istirahat ederek tamamen iyileşti. Ancak, çevresindekilere “kalp gribi” olduğunu söylediğinde büyük bir şaşkınlıkla karşılaştı.

Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

Prof. Dr. Adnan Kaya, solunum yolu enfeksiyonlarının ardından kalp gribi riskinin arttığını belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre, miyokardit yılda 100 bin kişiden birini etkileyebilmektedir. Özellikle genç erkeklerde görülen bu hastalığın belirtileri arasında göğüs ağrısı, halsizlik ve çarpıntı yer almaktadır.

Sağlıklı Yaşam Önerileri

Prof. Dr. Adnan Kaya, kalp gribi vakalarında istirahat ve destek tedavisinin önemine vurgu yapıyor. Özellikle viral enfeksiyonlardan korunmanın ve genel sağlık önlemlerinin alınmasının bu hastalıktan korunmada kritik olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Kavurucu sıcakta bunlara dikkat!

Sıcaklar arttı; bebekler ve yaşlılarla sıcakta çalışmak zorunda kalanlar, spor yapanlar, kalp, akciğer ve böbrek hastaları risk altında. Uzman tavsiyesi: İçecekleri ‘buz gibi soğuk’ içmeyin. Şekerli içeceklerle çay ve kahve içmeyi azaltın. Aniden soğuk suya atlamayın. Günde 2-2,5 litre su için. Terletmeyen giysiler giyin. Yağlı yemeklerden kaçının. Spor sonrası klimalı ortamlardan uzak durun.

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ‘bıçak parası’ soruşturması: 11 gözaltı!

“Hastalardan bıçak parası talep ederek 10 milyon lira haksız kazanç elde edildiği” iddiası

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.