Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu eğitime başladı

Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu Yola Çıktı

Samsun’da, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu” projesi hayata geçirildi. Proje, kadınların istihdam edilebilirliğini artırmayı ve bölgedeki firmaların dönüşüm sürecinde aktif rol alabilecek insan kaynağını güçlendirmeyi hedefliyor.

Açılış programına Samsun Vali Yardımcısı Vekili-Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz ve diğer ilgili isimler katıldı. Program kapsamında mühendislik bölümlerinden mezun veya son sınıf öğrencisi olan kadınlara yalın ve dijital dönüşüm alanlarında mesleki gelişim fırsatları sunulacak.

Program, katılımcılara Endüstri 4.0, yalın dönüşüm, dijital dönüşüm, dijitalleşme ve verimlilik konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor. Belirlenen genç kadın mühendislere üç aşamalı bir gelişim süreci sunulacak ve eğitim sonunda sertifika verilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ise, Samsun’da kadın istihdamının artırılmasının ve teknolojiyle entegrasyonun önemi vurgulandı. Programın hayata geçirilmesinde emeği geçen kurumlar ise destek ve teşekkürlerini sundu.

Proje kapsamında, katılımcıların uygun firmalarda istihdam edilmesi de desteklenecek. Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç da programa destek veren isimler arasında yer alıyor.

Kadın Mühendisler Geleceğe Hazırlanıyor

Hayallerinde mühendislikle ilgili bir kariyer olan öğrenciler ise programın kendilerine büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Proje, kadın mühendislerin alanda daha fazla yer almasını ve ekonomik bağımsızlıklarını sağlamalarına destek olmayı amaçlıyor.

İlgili Görsel: Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu Görseli

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ERDİ DEMİR – Ekonomi

Related Posts

Tesla dünyada bir ilke imza attı

Tesla’nın resmî X hesabından yapılan açıklamada yer verilen videonun devrim niteliğinde adımların ilk sinyali olup olmayacağını merak edilirken, teknoloji tutkunları atılan adıma büyük ilgi gösterdi. Yapılan paylaşımda; ‘’Dünyanın ilk otonom araç …

Windows’un 40 yıllık mavisi artık kapkara olacak

Microsoft, Windows işletim sisteminin neredeyse 40 yıldır simgesi hâline gelen “Mavi Ölüm Ekranı”nı (BSOD) siyah renkle değiştiriyor. Bu ekran, Windows’un bir nedenden dolayı çökmesinin ardından kullanıcıların karşısında çıkıyordu. Microsoft, bu yeni …

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

HDMI 2.2 resmen duyuruldu: 16K çözünürlük desteği

İlk kez Şubat ayında düzenlenen CES fuarında açıklanan HDMI 2.2 standardı nihayet resmiyet kazandı. HDMI Forum tarafından tamamlanan yeni sürüm, daha önce ortaya çıkan sızıntıların çoğunu doğruluyor.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.

Apple, iOS 26 Beta 2’yi yayınladı

Apple, WWDC 2025’te tanıttığı yeni nesil kullanıcı arayüzü Liquid Glass ile iPhone ve iPad’lerde radikal bir görsel dönüşüm başlattı. Camın ışık kırma özelliklerinden esinlenen yarı saydam tasarım, işletim sistemine modern bir görünüm kazandırsa da, ilk beta sürümünde kullanıcılardan karışık tepkiler aldı. Ancak Apple, bu eleştirilere hızlı bir yanıt vererek pazartesi günü yayınlanan iOS 26 Beta 2 güncellemesiyle ilk düzeltmeleri hayata geçirdi.