İtalya Başbakanı Meloni’den İsrail’e Gazze tepkisi: Saldırılar kabul edilemez

İtalya Başbakanı Meloni’den İsrail’in Gazze Operasyonuna Kınama

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri operasyonlarının boyutlarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Meloni, saldırıların derhal durması ve sivillerin korunması gerektiğini belirtti.

“İsrail’in Tepkisi Olağanüstü Boyutlara Ulaştı”

İtalyan “La Verita” gazetesinin etkinliğinde konuşan Meloni, Hamas’ın savaşı başlatan taraf olduğunu savunduklarını belirterek, “İsrail’in tepkisi olağanüstü boyutlara ulaştı, derhal durmalı ve sivil halkı korumalıdır” dedi. Ayrıca, İtalya’nın Gazzelilere en çok yardım eden ülkeler arasında olduğunu vurguladı.

  • Orta Doğu krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Meloni, Arap ülkelerinin Gazze konusunda sunduğu planların önemine dikkat çekerek, bu ülkelerin süreçte kilit rol oynadığını söyledi.
  • Rusya-Ukrayna Savaşı’na da değinen Meloni, Rusya’nın barış yönünde adım atmadığını, sivil altyapılara yönelik saldırılarla ve iç kamuoyunu hedefleyen sahte müzakere önerileriyle süreci sabote ettiğini ifade etti.
  • İç politikaya ilişkin olarak ise Meloni, yabancıların vatandaşlık alma süresini 10 yıldan 5 yıla indirmeyi amaçlayan referandumda oy kullanmayacağını belirtti. İtalya’nın mevcut vatandaşlık yasasının yeterli olduğunu savundu.
  • Meloni ayrıca, İtalya’nın AB içindeki rolünün Fransa ve Almanya’nın gölgesinde kalmaması gerektiğini belirterek, ülkesinin büyük bir ekonomik güç olduğunu vurguladı.

Related Posts

Nostalji rüzgarı: Tarkan’ın dondurmayla imtihanı

Tarkan’ın gençlik yıllarında, dondurma yiyerek çocukluğunu anlattığı yıllara dair görüntüler gündem yarattı. Görüntülerin, dondurma reklamına değil, televizyon programına ait olduğu ortaya çıkarken, Tarkan’ın “Çocukluğumda dondurmayı çok severdim, annem yasaklardı” sözleri çok konuşuldu.

Suriye’de işler kızışıyor: Mazlum Abdi’den Şara’ya tehdit

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki sözde yapılanması DSG, Şam hükümetine bağlı grupları ateşkesi ihlal etmekle ve provokatif eylemlerle suçlayarak sert bir uyarı yayımladı. DSG (YPG/PYD), gerilimin devam etmesi halinde meşru müdafaa hakkını kullanacaklarını belirtti.

Kent içi raylı sistem ve demir yolu araçları alım esaslarında değişiklik

Kamu İhale Kurumunun Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Madonna’dan Papa’ya Gazze çağrısı

ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krize dikkat çekerek, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu.

Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda atama kararı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yapan bazı general ve albayların atamaları yapıldı.

Beyoğlu’nda bıçaklı saldırı: 3 kişiyi yaralayan şüpheli tutuklandı

İstiklal Caddesi’nde yaşanan olayda bir kadın ile iki müdahale etmeye çalışan kişi bıçakla yaralandı