İklim Kanun teklifiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar!

İklim Kanunu Teklifi ve Gerçekler

ANKARA (İGFA) – TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi.

Sosyal medyada yayılan İklim Kanunu teklifiyle ilgili iddialara açıklık getiren Merkez, kanunla ilgili doğru olmayan bilgilerin düzeltilmesi için açıklamalarda bulundu.

Karbon ayak iziyle özgürlüklerin kısıtlanacağı iddiasının doğru olmadığını vurgulayan İletişim Başkanlığı, karbon ayak izi azaltımının sadece üretim yapan kuruluşlar için öngörüldüğünü ve bireylerin anayasal haklarıyla ilgili olmadığını belirtti.

Karbon vergisi alınacağı iddiasının asılsız olduğunu belirten Başkanlık, kanunda karbon vergisine dair herhangi bir hükmün bulunmadığını, Emisyon Ticaret Sistemi’nin yalnızca enerji yoğun üretim tesislerini kapsadığını ve bireylerle doğrudan ilgisinin olmadığını açıkladı. Tarım ve hayvancılığın yasaklanacağı, ürünlere el konulacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Başkanlık, kanunun tarımı, hayvancılığı ve doğal kaynakları korumayı, su ve gıda arz güvenliğini sağlamayı hedeflediğini ve iddia edilen yasaklarla ilgili herhangi bir düzenleme olmadığını belirtti.

Ayrıca Paris Anlaşması ile tarım alanlarına el konulacağı iddiasının da yanlış olduğunu belirten Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Türkiye, 2021 yılında Paris Anlaşması’nı kendi koşullarını dikkate alarak onayladı. Anlaşmanın iç hukukta kanun hükmünde olduğunu ve herhangi bir kısıtlayıcı uygulama getirmediğini ve getirmeyeceğini” ifade etti.

Merkezin yaptığı açıklamada kamuoyunu yanıltıcı iddialara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Son Dakika… MSB’den 5 gün sonra şehit askerlerle ilgili ‘mağara’ açıklaması

Son Dakika Haberi… Milli Savunma Bakanlığı, 12 askerin şehit olduğu mağara olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye-Rusya Dışişleri Komisyon Başkanları buluştu: Parlamenter diplomasi ele alındı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Rusya Federasyonu Devlet Duması Dışişleri Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy ile TBMM’de bir araya geldi. İkili ve heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için parlamenter diplomasinin önemine vurgu yapıldı.

Cin çıkarma bahanesiyle istismar skandalı!

Kayseri’de geçen yıl cin çıkarma iddiasıyla C.A.’ya (18) cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen İ.K.’nin (52), tutuklu yargılandığı davada 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı.

Kate kraliyet töreninde

Prenses Kate, koyu kırmızı Givenchy imzalı bir elbise ve ‘Lover’s Knot’ (Aşık Düğümü) tacıyla resepsiyona katıldı.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.