Hindistan ve Endonezya imzayı attı

Hindistan ve Endonezya Arasında İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Endonezya Devlet Başkanı Prabowo Subianto, sağlık, savunma, dijital teknoloji ve denizcilik gibi sektörlerde işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Hindistan Başbakanı Modi ve Endonezya Devlet Başkanı Subianto, Yeni Delhi’de bir araya gelerek, çeşitli işbirliği anlaşmalarına imza attı.

İki Ülke Arasında Çeşitli Anlaşmalar İmzalandı

Modi ve Subianto, görüşmelerin ardından ekonomi başta olmak üzere birçok alanda işbirliğini artırmayı hedefleyen anlaşmalar imzaladı.

Modi, Subianto ile savunma sanayisinde üretim, imalat ve tedarik zinciri gibi sektörlerde, denizcilik ve siber güvenlik alanlarında işbirliğini artırmaya karar verdiklerini belirtti.

Deniz emniyeti alanında imzalanan anlaşmaya vurgu yapan Modi, bu anlaşmanın suçun önlenmesi, arama ve kurtarma çalışmaları ile kapasite geliştirme alanlarındaki işbirliğini daha da güçlendireceğini ifade etti.

Subianto ise Endonezya’nın BRICS’e “tam üye” olarak kabul edilmesini desteklediği için Hindistan’a teşekkür ederek, iki ülkenin ekonomik alanlarda işbirliğini hızlandırması ve bürokrasiyi azaltmasını umduğunu söyledi.

Related Posts

Çanakkale’deki orman yangınlarına ilişkin 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Çanakkale Valiliği, haziranda dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıkan orman yangınlarıyla ilgili 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

CHP’de 81 il başkanı Genel Merkez’de toplandı: ‘Kurultay davası’ ile ilgili açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin başkanlığında toplanan CHP’li il başkanları, partinin 38’inci Olağan ve 21’inci Olağanüstü Kurultaylarının iptali istemiyle açılan davayı ele aldıkları toplantıda, partinin kurultay davasına ilişkin tartışmaları geride bırakması ve kapatması gerektiğini savunarak, partinin 81 ilde ülke gündemine odaklanması yönünde karar aldı.

İran uranyum zenginleştirme faaliyetlerine ‘kısa sürede’ yeniden başlayabilir: Üst düzey yetkiliden Trump’a yalanlama

Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerine kısa süre içinde yeniden başlayabileceğini bildirdi. Grossi, ABD saldırılarının İran’ın nükleer programını tamamen durdurmadığını kaydetti. Grossi’nin açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump’ın bombalamalar sonucu İran’ın nükleer silah geliştirme kapasitesini kaybettiği yönündeki iddiasıyla çelişti.

Kenelerin can düşmanı olarak biliniyor! Yüzlercesi doğaya salındı

Son günler birçok kişinin ölmesine neden olan kene vakaları artmaya devam ediyor. Önlem olarak kenelerin can düşmanı olarak bilinen kekliklerin yüzlercesi doğaya salındı.

Türkiye’ye geri dönsünler diye 4 bin euro maaş verilecek

TÜBİTAK, nitelikli araştırmacıların Türkiye’ye dönüşünü teşvik etmek amacıyla yeni bir proje başlattı.

İstanbul Valisi Gül: Kamu düzenini tehdit eden hiçbir toplanma veya yürüyüşe müsamaha gösterilmeyecek

İstanbul Valisi Gül sosyal medyada yapılan eylem çağrılarıyla ilgili olarak, kamu düzenini tehdit eden hiçbir eyleme müsamaha gösterilmeyeceğini duyurdu.