Her gün kullandığımız baharat mide kanseri riskini %41 artırıyor :

Çin, Japonya ve Kore’de yapılan önceki çalışmalar, tuzlu gıdaların artan mide kanseri riskiyle bağlantılı olduğunu göstermişti ancak bu, Batı ülkeleri sakinleri arasında bir bağlantı olduğunu gösteren ilk çalışmalardan biri. Beslenme uzmanı” Çalışmamız, Batı ülkelerinde bile ilave tuz ile mide kanseri vakaları arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor ” diyor.

Avusturya’daki çalışma yalnızca gözlemsel olmasına rağmen, daha eski araştırmalar aşırı tuzun midenin koruyucu kaplamasını aşındırarak kanserli mutasyonlara yol açan doku hasarına neden olabileceğini öne sürüyor. Hem alkol hem de sigara mide kanseri riskini artırır. İdeal olarak günde 1.500 mg’dan az sodyum tüketilmelidir.

Araştırmacılar sonuç kısmında şöyle yazdı: “Lezzet için biraz tuz eklemek zararsız görünebilir, ancak sürekli olarak tuz miktarını aşırıya çıkarmak zararlı olabilir .” Viyana Üniversitesi’nden araştırmacılar Büyük Britanya’daki 471.144 yetişkinin veri tabanını inceledi. 11 yıllık bir süre boyunca en fazla tuz tüketen kişilerin, diyetlerine nadiren tuz ekleyen kişilere göre mide kanserine yakalanma olasılığının %41 daha fazla olduğunu buldular .

Aksi takdirde, Amerikan Kanser Derneği’ne göre alkol tüketimi ve sigara içmek mide kanserine yakalanma riskine önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Erken teşhis edilirse mide kanserinin hayatta kalma oranı yüksektir. Bazı erken belirtiler şunlardır: şişkinlik, mide sorunları ve hazımsızlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx