Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası Küresel Ticaret ve Politika Belirsizliğini Finansal İstikrara En Büyük Riskler Olarak Görüyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü açıkladı.

Fed’in Nisan ayı Finansal İstikrar Raporu’nda yer alan değerlendirmelere göre, Amerikan finansal sistemindeki mevcut durum incelendi.

  • Ankete katılanların çoğu, ticaret politikalarındaki değişiklikleri ana risk olarak görüyor.
  • Bazıları ise, yerel ekonominin ithal mallara yönelik artan tarifeleri mütevazı bir şekilde atlatabileceğini düşünüyor.

Fed’in raporunda, “Anket katılımcıları, tırmanan bir ticaret savaşı potansiyelinin daha ciddi sonuçlara yol açabileceğini değerlendirdi.” ifadesi yer alıyor.

Politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliği gibi konular da raporda ön plana çıkıyor. Hükümet harcamalarındaki değişikliklerin ve uluslararası angajmanın kapsamının finansal istikrara etkileri tartışılıyor.

Rapor ayrıca, ABD’nin borç sürdürülebilirliği, enflasyon ve parasal sıkılaşma, tahvil piyasası işleyişi, bankacılık sektörü stresi, jeopolitik riskler gibi konuların da finansal istikrara yönelik riskler arasında olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

Ziraat Bankası’nda yönetim kurulu üyeleri açıklandı

Ziraat Bankası’ndan yapılan KAP açıklamasında bankanın yönetim kurulu üyelerinin belli olduğu açıklandı.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

6 küp Grönland buzu 100 dolar

Trump ile dünya gündemine gelen Grönland, dünyaya buz pazarlamaya başladı. Lisans alan 6 şirket Dubai gibi şehirlerde bulunan lüks mekanlara 6 küp Grönland buzunu 100 dolara satıyor. Bu buzla servis edilen bir kadeh viski ise 218 dolara mal oluyor.

Maaş 100 milyon zarar 1.5 trilyon

Merkez Bankası 2023 ve 2024’te toplam 1.5 trilyon zarar etti. Merkez’in tepe yöneticilerine zarar edilen iki yılda toplam 100 milyon lira maaş ödendi.

Otomotiv devinden tarifelere karşı önlem hamlesi

Hyundai, ABD tarifelerine yanıt vermek amacıyla bir görev gücü kurduğunu açıkladı ve bazı Tucson crossover modellerinin üretimini Meksika’dan ABD’ye kaydırdığını duyurdu. Hyundai, ABD merkezli General Motors ile de işbirliği yapmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir