Ege’li Balıkçılar Sezonun Bereketinden Memnun

Ege Bölgesinde Balıkçılar için Bereketli Bir Sezon Yaşanıyor

Av yasağına sayılı günler kala Ege’deki balıkçılar, bu sezonun favorisi olan palamut ve hamsi avlarıyla meşgul. İzmir Ticaret Odası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, balıkçıların bu yıl palamut ve hamsi avında oldukça başarılı olduklarını ve geçen yıla göre daha fazla balık yakalayarak sezonu kapatacaklarını belirtti.

Denizlerde 1 Eylül’de başlayan av sezonu 15 Nisan’da sona erecek. Av yasağına az bir süre kala İzmirli balıkçılar, büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Elde edilen balıklar, Buca ilçesinde bulunan Su Ürünleri Hali’nde satışa sunuluyor ve Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılıyor. Bu sezonun favorileri palamut ve hamsi olurken, balıkçılar daha fazla balık yakalayarak geçen yıla göre daha bereketli bir sezon geçirecekler.

“Hava Koşulları Balıkçılığı Etkiledi”

Geçen Eylül ayından itibaren başarılı bir sezon geçirdiklerini söyleyen İzmir Ticaret Odası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, “Karadeniz’de uzun bir süre sonra palamut avı oldukça verimli geçti. Ardından hamsi, çinekop ve lüfer balıkları geldi. Ancak bu bolluk yılbaşına kadar devam etti. Yılbaşından sonra Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilaj sorunu balıkçılığı etkiledi. Sonrasında balık avcılığı Ege Denizi’ne yoğunlaştı. Ancak iklim değişikliği ve hava koşulları balıkçılığı olumsuz etkiledi ve balıkçılar yaklaşık 15 gün önce sezonu kapatmak zorunda kaldı” diye konuştu.

“Fiyatlar Uygun Seviyede”

Bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yıla göre daha bol bir sezon yaşandığını belirten Çakan, “Açığı kapattık. Bu sezon Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu’da balık tüketiminin arttığını gördük. Yılbaşına kadar fiyatlar oldukça uygun seviyedeydi. Ancak yılbaşından sonra çeşitli sebeplerden dolayı fiyatlar bir miktar yükseldi. Balıkçılıkta ve ihracatta bu yıl en iyi sezonumuzu yaşadık. İhracat rakamı 2 milyar doları aştı. Geçen yıla göre yaklaşık 300-400 milyon dolar daha fazla ihracat yapıldı. Önümüzdeki sezon için hedefimiz bu rakamı 2.5 milyar dolara çıkarmak” şeklinde konuştu.

Balıkçı Mehmet İnce, “Hava koşulları balıkçılığı biraz etkiledi. Ancak Karadeniz’de güzel hamsi avı oldu. Balık, et ve tavuğa kıyasla daha uygun fiyatlı. Yeni sezona umutla bakıyoruz” dedi.

Ekim ve ekim aylarında balıkların daha uygun fiyatlarla satıldığını belirten bir diğer balıkçı Abdullah Sağlam, “Mart aylarına doğru fiyatlar yükseliyor. Son günlerimiz yaklaşıyor. Sardalya ve hamsi sezonumuz önümüzde. Havalar soğumaya başladıkça balık bolluğu artıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Av yasağının 31 Ağustos’ta sona ereceğini hatırlatalım.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MEHMET PAMUK – Ekonomi

Related Posts

Düzenleme Meclis’e geliyor: Erken emeklilik şansı!

Milyonlarca Bağ-Kur’luyu ilgilendiren prim indirimine ilişkin düzenleme için düğmeye basılıyor. Kısa süre içinde TBMM’ye sunulması beklenen yeni düzenlemeyle küçük esnaf ve çiftçi erken emeklilik şansı elde edebilecek. PRİM GÜN SAYISI DÜŞÜYOR Bağ …

McDonald’s seferberlik başlattı: Emeklileri işe alacak!

Dünyanın önde gelen fast food markalarından McDonald’s, Türkiye genelinde büyük çaplı bir işe alım kampanyası başlattı. Şirket, yazın başlaması ile 2 bin yeni personel alacakç McDonald’s Türkiye“8 bini aşkın çalışanımızla büyümeye devam ediyoruz. Bu …

Küresel piyasalar ABD ve Çin’in tarife indirim uzlaşısı sonrasında pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar ABD ve Çin’in tarife indirim uzlaşısı sonrasında pozitif seyrediyor

Mevduat faizinde son 4 ayın zirvesi: Faiz oranı yüzde 60’a dayandı, bankalar yarışta

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, 1-3 aylık ortalama bileşik TL mevduat faizi 2 Mayıs haftasında yüzde 57.90’a yükselerek son 4 ayın zirvesine çıktı. Son 1.5 ayda 8 puanlık artış yaşandı.

Türk müteahhitler Irak’taki projelere yoğunlaştı

Türk müteahhitler, Irak’ta enerji santralleri ve fabrikaları içeren sanayi tesisleri inşaatlarının oluşturduğu konut, idari binalar, sağlık ve eğitim yapıları, ulaşım altyapı projeleri, su temini ve arıtma merkezleri gibi projelere yoğunlaştı.

Türkiye’nin, ‘Büyük sessizliği’ mi yoksa ‘Büyük çaresizliği’ mi?

Ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri yakından takip edilen eski Hazine Müsteşarı İktisatçı Mahfi Eğilmez, hayat pahalılığı karşısındaki tepkisizliği yazdı. Eğilmez, kendi adını taşıyan Web sitesinde “Büyük Sessizlik Kuramı” başlıklı yazısında …