Dolar kurunda yeni rekor

Fed Politikaları ve Dolar Kurunda Rekor Kırılması

Para piyasalarında Fed’in faiz politikalarının belirsizliği devam ederken, dolar kurunda rekor seviyeler görüldü. ABD Başkanı Donald Trump’ın faiz indirimi talepleri ile Fed’in politikaları arasındaki uyuşmazlık endişeleri tetikliyor.

Fed’in yarınki toplantısında faizleri sabit bırakması beklenirken, ilerleyen dönemlerde faiz indirimi ihtimali yüksek görülüyor. Piyasalar, Fed’in mayıs ayında faiz indirimi yapma olasılığını %59 olarak değerlendiriyor.

Bu gelişmelerin ardından dolar/TL kuru 35,76 seviyesini görmüş ve rekor kırmıştır. Dolar endeksi ise %0,5 artışla 107,8 seviyesinde bulunmaktadır.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

 

Related Posts

Emeklilikte yeni tasarı TBMM’de: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

“Staj ve çıraklık mağdurları” adı altında bir araya gelen ve dönem dönem sosyal medya çağrıları ve basın açıklamaları yapan bu grup uzun süredir emekliliğe dair taleplerini duyurmaya çalışıyordu. Mağdurların sesini duyan Hatay Milletvekili Nermin …

Bakan Kacır duyurdu! OSB Lojman projesinde ilk harç

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için lojman uygulamasını ilk kez Manisa’da hayata geçirdiklerini belirterek, “Geliştirdiğimiz bu yeni modelle barınma ve ulaşım gibi temel gereksinimlerin yanı sıra sosyal donatı alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, eğitim ve kreş imkanlarıyla çalışanlarımız ile ailelerinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bütüncül bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Şehirleşme planları ve yerel mimariyle uyumlu şekilde inşa edilecek, mülkiyeti OSB’ye ait olacak modern yaşam alanlarından, çalışanlarımız yaşadıkları şehirlerdeki kira bedelinin yaklaşık üçte biri oranında sembolik bir kullanım bedeli ödeyerek faydalanabilecek.” dedi.

Mevsimsellikten arındırılmış nisan enflasyonu belli oldu

Mevsimsellikten arındırılmış nisan enflasyonu belli oldu

Bakan Kacır, Atatürk Havalimanı Terminal Binaları’nın “teknopark” ilan edildiğini duyurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Atatürk Havalimanı Terminal Binaları’nın “teknopark” ilan edildiğini bildirerek, “Bilişim Vadisi’ne bağlı kurulan teknopark, ‘Terminal İstanbul’ markasıyla dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezi olarak hizmet sunacak.” ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek: Enflasyonun 30’ların altına 20’lere ineceğini öngörüyoruz

Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, tek gündemlerinin hayat pahalılığı ile mücadele olduğunu dile getirdi.

Turizmde yeni rekor beklentisi güçleniyor

Yılın ilk 4 ayını hareketli geçiren turizm sektöründe, 2025 yılında turist sayısı ve turizm gelirinde yeni rekor beklentisi artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir