Haber

Diyarbakır’daki yangın faciasında 4 gözaltı

Kayapınar ilçesinde dün 13 katlı bir apartmanda çıkan ve aynı aileden 4 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın sorumlularının belirlenmesi amacıyla geniş çaplı soruşturma başlattı.

diyarbakirdaki yangin faciasinda 4 gozalti 8CtJhisU

Bina Yangınında 4 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Şüpheli Gözaltında

Bir yangın olayıyla ilgili soruşturma kapsamında, binanın müteahhidi, yöneticisi, şantiye şefi ve yapı denetim sorumlusu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemler devam ediyor.

Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi’ndeki 13 katlı apartmanda meydana gelen yangında, aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti. Yangında toplam 17 kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Anne Bircan Çavdar (36) ile çocukları Yunus Emre (12), Elif (10) ve Zeynep (4) yangında hayatını kaybederken, diğer kalan kişiler ise hastanede tedavi altına alındı.

Yangının nedeni henüz netlik kazanmazken, teknik incelemelerin sürdüğü belirtildi. Adli süreç kapsamında, sorumluların tespiti için delil toplama ve bilirkişi çalışmaları devam ediyor.