Dijital Dönüşüm ile Lojistik Sektöründe Karbon Ayak İzi Azalıyor

Dijital Teknolojiler Lojistik Sektöründe Karbon Ayak İzini Azaltıyor

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, lojistik süreçlerini optimize etmek ve karbon ayak izini azaltarak döngüsel ekonomiyi desteklemek için dijital teknolojilerin sektöre önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Prof. Dr. Kazançoğlu, değişen tedarik zincirleri ve teknolojinin gelişimiyle lojistik sektörünün doğrudan etkilendiğini vurgulayarak, dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamalarının hızla büyüyen lojistik sektörü için stratejik bir ortak olduğunu ifade etti.

Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümün lojistik sektörü için önemli iki eşik olduğunu vurgulayan Kazançoğlu, bu dönüşümlerin birbirini tamamlayarak sektöre önemli katkılar sağladığını belirtti. Dijitalleşmenin yeşil lojistiğe büyük fayda sağladığını ifade eden Kazançoğlu, lojistik sektörünün devasa boyutlara ulaştığını ve küreselleşmenin etkisiyle tedarik zincirlerinin yönetiminin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Prof. Dr. Kazançoğlu, Türkiye’nin lojistikte dijitalleşme konusunda önemli adımlar attığını belirterek, özellikle uluslararası organizasyonlara entegre olan büyük lojistik firmalarının dijitalleşme sürecine hızla adapte olduğunu söyledi. Orta ve küçük ölçekli firmaların ise dijital dönüşüm konusunda daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Şehir lojistiği kavramının günümüzde büyük önem kazandığını belirten Kazançoğlu, e-ticaretin artmasıyla teslimat süreçlerinde esneklik ve hızın önemli hale geldiğini ifade etti. Günümüzde her ürünün eve kadar gelmesiyle şehir lojistiğinin baskısının arttığını söyleyen Kazançoğlu, dijital teknolojilerin bu alanda önemli bir rol oynadığını ve önümüzdeki yıllarda daha da artan bir konu olacağını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Tesla dünyada bir ilke imza attı

Tesla’nın resmî X hesabından yapılan açıklamada yer verilen videonun devrim niteliğinde adımların ilk sinyali olup olmayacağını merak edilirken, teknoloji tutkunları atılan adıma büyük ilgi gösterdi. Yapılan paylaşımda; ‘’Dünyanın ilk otonom araç …

Windows’un 40 yıllık mavisi artık kapkara olacak

Microsoft, Windows işletim sisteminin neredeyse 40 yıldır simgesi hâline gelen “Mavi Ölüm Ekranı”nı (BSOD) siyah renkle değiştiriyor. Bu ekran, Windows’un bir nedenden dolayı çökmesinin ardından kullanıcıların karşısında çıkıyordu. Microsoft, bu yeni …

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

HDMI 2.2 resmen duyuruldu: 16K çözünürlük desteği

İlk kez Şubat ayında düzenlenen CES fuarında açıklanan HDMI 2.2 standardı nihayet resmiyet kazandı. HDMI Forum tarafından tamamlanan yeni sürüm, daha önce ortaya çıkan sızıntıların çoğunu doğruluyor.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.

Apple, iOS 26 Beta 2’yi yayınladı

Apple, WWDC 2025’te tanıttığı yeni nesil kullanıcı arayüzü Liquid Glass ile iPhone ve iPad’lerde radikal bir görsel dönüşüm başlattı. Camın ışık kırma özelliklerinden esinlenen yarı saydam tasarım, işletim sistemine modern bir görünüm kazandırsa da, ilk beta sürümünde kullanıcılardan karışık tepkiler aldı. Ancak Apple, bu eleştirilere hızlı bir yanıt vererek pazartesi günü yayınlanan iOS 26 Beta 2 güncellemesiyle ilk düzeltmeleri hayata geçirdi.