‘Cezaevinde 100 kişilik yer ayrıldı’ iddiası yalanlandı

Ekrem İmamoğlu Gözaltına Alınmadan Önce Cezaevine Yer Açıldı İddiası Yalanlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ‘Ekrem İmamoğlu gözaltına alınmadan önce hazırlık yapıldı, Kocaeli’nde bulunan Kandıra Cezaevi’nde 100 kişilik yer açıldı’ haberlerini yalanladı.

İddialara göre, İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla soruşturma açılmış, İmamoğlu da göz altına alınmıştı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Yanıt

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), gelişmelerin ardından yapılan iddialara cevap verdi. Yapılan açıklamada, “Ekrem İmamoğlu gözaltına alınmadan önce hazırlık yapıldı, Kocaeli’nde bulunan Kandıra Cezaevi’nde 100 kişilik yer açıldı” iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, “Ceza İnfaz Kurumları arasında mahpus dengelemesi amacıyla dönemsel nakiller yapıldığı ve Kandıra Ceza İnfaz Kurumu’ndaki nakillerin rutin olduğu” vurgulandı. Açıklamada, “Kandıra Cezaevi’nde son dönemde dikkat çekici bir nakil artışı olmadığı” da belirtildi.

Related Posts

ABD, New York Times’ın skandal Elon Musk iddiasını tartışıyor

ABD’nin 47’nci dönemine başkanlık eden Donald Trump’ın, ikinci seçimini kazandıran kampanyasında birlikte yürüdüğü isimlerin başında Elon Musk geldi. Ancak New York Times’ın yaptığı haberde, Musk’ın aşırı uyuşturucu kullanımına dikkat çekildi. Kısa bir tweet ile iddiaları yalanlasa da Musk, şu anda ABD’de en çok konuşulanlar arasında yer alıyor.

Güneş’te dev patlama! Manyatek fırtına Dünya’ya doğru ilerliyor, elektrik ve internet her an kesilebilir

Dünya’yı etkisi altına alması beklenen manyetik fırtına nedeniyle elektrik ve internet altyapılarında geçici kopmalar yaşanabileceği konusunda uyarı yapıldı. SON DÖNEMLERİN EN ŞİDDETLİ GÜNEŞ PATLAMASI Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Okyanus ve …

Bursa’da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 3 yaralı

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1’i çocuk 3 kişi yaralandı.

Japonya’da 6.1 büyüklüğünde deprem

Japonya’nın Hokkaido eyaletine bağlı Kushiro kıyılarında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AKP’nin bayramlaşma programı belli oldu

AKP’nin Kurban Bayramı bayramlaşma programı belli oldu. Açıklanan bayramlaşma programında MHP, HÜDA PAR, Anavatan Partisi, BBP, DSP, İYİ Parti, Vatan Partisi, DEM Parti, DYP yer alıyor.

3,7 milyar yıllık dev moleküller tüm ezberleri bozdu: Mars’ı anlatan film gerçek mi oluyor? ‘Hayatımızı çok farklı formlara taşıyacak’

NASA ile özel uzay şirketleri arasında yaşanan öncelik yarışı sürerken, Kızıl Gezegen’de keşfedilen dev organik moleküller bilim dünyasında büyük heyecan yarattı. Andy Weir’in ‘The Martian’ romanı ve filmiyle hayat bulan senaryo adım adım gerçeğe mi dönüşüyor? Tüm bu süreç insanlık ve dünyamız için ne anlama geliyor?