‘Cengiz villa yaptırıyor manzarayı izleyecek!’

Çanakkale Kaz Dağları’nda Doğa Katliamı İddiası

Çanakkale’nin Kaz Dağları’nda maden aramak amacıyla 1 milyondan fazla ağacı keserek doğaya zarar verdiği iddia edilen Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz, şimdi de bölgede villa inşa ettiği iddia ediliyor.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, Halilağa bölgesinde yaptıkları incelemede ilginç bir detayla karşılaştıklarını belirterek, “Haritaları incelediğimizde, Cengiz’in burada kendisine villa yaptırdığını gördük. Haritada alanın ‘sosyal ve idare tesisi’ olarak geçmesine rağmen Mehmet Cengiz için villa inşa ediliyor” dedi.

Ceylan şunları da ekledi: “Saha haritalarına göre Cengiz’in genişleme politikasını sürdürdüğünü görüyoruz. Şimdi de bölgede villa yapımı söz konusu. Kesilen ağaçların manzarasını ve doğaya verilen zararı villasından izleyecek. Haritada belirtilen alanın aslında bir sosyal ve idare tesisi olarak geçtiğini belirtmekte fayda var.”

Çevre Etüdü Yapılıyor

Bölgede zemin etüdünün yapıldığını belirten Ceylan, Cengiz’in burada villa inşa edeceğini ifade etti. Ayrıca, madenin devasa atık depolama tesisinin köye olan yakınlığının 730 metre olduğunu ve mevzuata göre bu mesafenin en az 1 kilometre olması gerektiğini dile getirdi. Köylülerin konuyu yargıya taşıdığını ve seslerini duyurmaya çalıştıklarını aktardı.

Related Posts

İran’ın dini lideri Ali Hamaney kimdir ve ailesi ne kadar güçlü?

İran’ın dini lideri Ali Hamaney kimdir ve ailesi ne kadar güçlü?

İsrail İran’ı vurmaya devam ediyor

İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sürüyor. İsrail Ordusu İran’ın İsfahan bölgesine karşı yoğun bir saldırı başlattı. Bölgede bir rafinerinin hedef alındığı ve şiddetli patlamaların devam ettiği öğrenildi

Atölyede makineye sıkışan işçi öldü

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir sac kesim atölyesinde çalışan 27 yaşındaki Mehmet Emre Dönmez, gece vardiyasında lazer kesim makinesine sıkışarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç işçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Resmî Gazete’de bugün (17 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (17 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Hakan Fidan’dan Tiran’da temaslar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı.

Siirt’te elektrik akımına kapılan çift öldü

Siirt’in Kurtalan ilçesinde evlerinde elektrik akımına kapılan Behice Kilvan (77) ile eşi Hüseyin Kilvan (80), hayatını kaybetti.