Bir zamanlar Dünya’yı tehdit ediyordu: Dev asteroid Ay’a yaklaşıyor

Özel Haber

Dünya, bir zamanlar büyük bir tehlike atlattı. Devasa bir tehlike olarak görülen 2024 YR4 adlı asteroid, ilk başta Dünya’ya çarpma riski taşıyordu. Ancak, yapılan ek gözlemler sonucunda bu tehlikenin ortadan kalktığı bildirildi.

Yeni veriler, JWST tarafından sağlanan, asteroidin rotasının değiştiğini ve şimdi Ay’a çarpma olasılığının arttığını gösterdi.

ASTEROİDİN ÖZELLİKLERİ VE KEŞFİ

Bir futbol sahası büyüklüğündeki 2024 YR4 asteroidi, ilk olarak Aralık 2024’te tespit edildi. NASA’nın Dünya Yakınındaki Nesneleri Araştırma Merkezi, başlangıçta 2032 yılı için Dünya’ya çarpma riskini yüzde 3 olarak tahmin etmişti. Sonrasında yapılan hesaplamalarla bu risk yüzde 0,28’e kadar düşürüldü.

GEZEGENİMİZİN KORUNMASI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2024 YR4 asteroidinin potansiyel tehdidiyle ilgili olarak, Dünya’nın gezegen savunma topluluğu hemen işe koyuldu.

Fakat, ek gözlemler yapıldıktan sonra asteroidin Dünya’ya çarpmayacağı kesinleşti. Ancak, NASA’nın son açıklamasına göre, asteroidin Ay’a çarpma riski yüzde 3,8 olarak tahmin ediliyor.

JWST, 2024 YR4 asteroidini, Mayıs 2025’te bir kez daha inceleyecek. Bu incelemeler, asteroidin rotası ve Ay’a çarpma olasılığı hakkında daha net bilgiler sunacak.

Related Posts

Kalpleri donör vücudu olmadan ‘başlatmak’ için yeni yöntemler geliştirildi

Doktorlar hayatları kurtarmak için ölümün tanımını belirsizleştirmeye devam ediyor.

Ay toprağından su ve oksijen üretildi

Bilim insanları, yalnızca Güneş ışığını kullanarak Ay yüzeyinden su elde etmeyi başardı. Bu su, solunabilir oksijen ve roket yakıtı üretiminde kullanılabiliyor. Yeni yöntem, Ay’da kalıcı yaşam senaryolarını daha gerçekçi hale getirebilir.

WhatsApp’ta büyük değişim zamanı

Meta, WhatsApp’ın Windows uygulamasında yerel yapıdan vazgeçerek tarayıcı temelli yeni bir sürüme geçiyor. Peki Beta kullanıcılarına sunulan bu güncelleme, hayatımızda neleri değiştirecek?

DuckDuckGo yeni filtre özelliğini tanıttı

Gizliliğe verdiği önemle tanınan DuckDuckGo, kullanıcılarının geri bildirimleri doğrultusunda görsel arama sonuçlarında yapay zekâ tarafından üretilmiş görselleri gizleme seçeneği getirdi. Tarayıcı üzerinden bir arama yaptıktan sonra Görseller …

Şeffaf telefon kılıfları neden sararır, bunu nasıl engelleyebiliriz?

Şeffaf silikon telefon kılıfları telefonları korumak konusunda başarılı olabilirler ancak bir süre sonra sarıya döndükleri için görüntüleri sıkıntı yaratıyor. Peki bunu nasıl engelleriz?

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.