Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Ekim Ayı Doğum Yardımları Hesaplara Yatırıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırıldığını belirterek, “Bugüne kadar 558 bin 360 annenin hesabına 5,86 milyar liralık ödeme gerçekleştirmiş olduk” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayı doğum yardımı ödemeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilan edilen 2025 Aile Yılı kapsamında doğum yardımı miktarlarının güncellendiğini hatırlatarak, bu destek kapsamında ilk çocuğa 5 bin lira, ikinci çocuğa aylık bin 500 lira ve üç ve sonrasındaki çocuklar için aylık 5 bin lira desteğin verildiğini belirtti.
Göktaş, Aile Yılı’nda bulunan önemli desteklerden birinin doğum yardımları olduğunu vurgulayarak, ekim ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırıldığını dile getirdi.
Göktaş, “Bugüne kadar doğum yardımından faydalanan toplam 558 bin 360 annenin hesabına 5,86 milyar liralık ödeme gerçekleştirdik. Bakanlık olarak aile olmayı teşvik eden, sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla sağlıklı, bilinçli aileleri güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödemelerin bütün ailelere hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN
Doğum yardımı için başvuruların e-Devlet ve ‘İlk Öğretmenim Ailem’ mobil uygulaması üzerinden kabul edildiğini belirten Göktaş, başvuruları onaylanan ailelerin doğum yardımlarının yatırıldığı bilgisine ‘İlk Öğretmenim Ailem’ mobil uygulaması aracılığıyla da ulaşılabileceğini duyurdu. Göktaş, ödemelerin çocuklar 5 yaşına gelene kadar kesintisiz olarak devam edeceğini hatırlattı.