Ankara’da kadın cinayeti; şüpheli erkek “intihar” dedi, iddianame “kasten öldürme” üzerinden hazırlandı

Ankara’da Kadın Cinayeti Şüphesi: İntihar Savıyla Hazırlanan İddianame

Ankara’da, 23 Ekim 2024 tarihinde 57 yaşındaki Aysel Canbolat’ın ölümü üzerine başlatılan soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Aysel Canbolat, evli olduğu Siyret Canbolat tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetti. Siyret Canbolat, olayla ilgili olarak gözaltına alındı ve eşinin ölümünü “intihar” olarak iddia etti.

BirGün’ün aktardığına göre, soruşturmayı yürüten savcılık, elde edilen deliller ve tanık ifadeleri doğrultusunda Siyret Canbolat hakkında “eşi kasten öldürmek” suçlamasıyla iddianame hazırladı.

Soruşturma dosyasına göre, olaydan üç gün önce evden bir bıçağın kaybolması ve cinayetin intihar süsü verilmeye çalışılması gibi detaylar da iddianamede yer aldı. Kadın hakları savunucuları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, 7 Şubat’ta görülecek olan duruşma öncesinde destek çağrısında bulundu.


Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

Related Posts

Fenerbahçe, Erol Bilecik’in istifasını kabul etti

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, başkan vekili Erol Bilecik’in istifasını kabul etti.

Kırşehir’de “15 Temmuz’a Giden Süreçte Din İstismarı” paneli düzenlendi

Kırşehir Valiliği ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesince (KAEÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz’a Giden Süreçte Din İstismarı” konulu panel düzenlendi.

Gazze’de ölü sayısı 58 bini aştı

Soykırımcı İsrail, Gazze’ye yönelik dünkü saldırılarında 90 Filistinliyi daha katletti. 7 Ekim 2023’ten beri süren soykırımda resmi olarak tespit edilebilen toplam ölü sayısı 58 bin 66’ya, yaralı sayısı 138 bin 520’ye ulaştı. Kuşatma nedeniyle Gazze’deki açlık krizi de tahammül edilemeyecek noktaya vardı.

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 hükümlü yakalandı

Gaziantep’te haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 firari hükümlü yakalandı. Hükümlüler, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Son Dakika… MSB’den 5 gün sonra şehit askerlerle ilgili ‘mağara’ açıklaması

Son Dakika Haberi… Milli Savunma Bakanlığı, 12 askerin şehit olduğu mağara olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye-Rusya Dışişleri Komisyon Başkanları buluştu: Parlamenter diplomasi ele alındı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Rusya Federasyonu Devlet Duması Dışişleri Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy ile TBMM’de bir araya geldi. İkili ve heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için parlamenter diplomasinin önemine vurgu yapıldı.