Android telefonunuzun artık yapamayacağı 3 şey

Google, Akıllı Telefonlara Yeni Güvenlik Önlemleri Ekliyor

Google’ın Android güvenliği ve gizliliğinden sorumlu mühendislik başkan yardımcısı Dave Kleidermacher, 13 Mayıs’ta yaptığı bir duyuruyla akıllı telefonlara yeni güvenlik korumalarının eklendiğini açıkladı. Kleidermacher, bu önlemlerin, Google’ın kendi araştırmasının, tehdit aktörlerinin telefon görüşmeleri sırasında kurbanları belirli riskli eylemleri (varsayılan güvenlik ayarlarını değiştirmek ya da yeni uygulama izinleri vermek gibi) gerçekleştirmeye ikna etmeyi sevdiğini ortaya koymasına bir yanıt olarak getirildiğini belirtti. Bu eylemler, bir saldırgana cihazınıza ve verilerinize daha derin erişim sağlayarak casusluk, dolandırıcılık ve diğer kötüye kullanımlarla sonuçlanabilir uyarısında bulundu.

Yeni güvenlik önlemlerinin tamamen akıllı telefon cihazınızda ve yalnızca mevcut kişilerinizde olmayan biriyle görüşme yapıldığında uygulanacağını belirten Kleidermacher, Google’ın belirli eylemleri engellemek ve sizi bu karmaşık girişimlere karşı uyarmak için çalıştığını doğruladı.

Google’ın Play Protect özelliği varsayılan olarak etkin ve bu özellik kötü amaçlı uygulama davranışlarını sürekli olarak tarayarak kullanıcıları olası zararlardan koruyor. Bir arama sırasında bu korumayı devre dışı bırakmanız için ikna edilmeniz, kesin olarak devam eden bir saldırının işareti. Bu nedenle, bu tür bir eylemin engellenmesi iyi bir şey.

Erişilebilirlik izinlerini normalde ihtiyaç duymayacağınız durumlarda vermeniz, güvenlik ve gizlilik açısından büyük bir tehlike işareti. Bu tür durumlarda saldırganın kullanıcının cihazı üzerinde kontrol sahibi olabileceği ve hassas verileri çalabileceği uyarısında bulunuldu.

Diğer yandan, Android artık ekran paylaşımı sırasında bir saldırganın verilere erişmeye çalışmasını önlemek için arama sona erdiğinde paylaşımı durdurmanızı isteyecek.

Related Posts

DuckDuckGo yeni filtre özelliğini tanıttı

Gizliliğe verdiği önemle tanınan DuckDuckGo, kullanıcılarının geri bildirimleri doğrultusunda görsel arama sonuçlarında yapay zekâ tarafından üretilmiş görselleri gizleme seçeneği getirdi. Tarayıcı üzerinden bir arama yaptıktan sonra Görseller …

Şeffaf telefon kılıfları neden sararır, bunu nasıl engelleyebiliriz?

Şeffaf silikon telefon kılıfları telefonları korumak konusunda başarılı olabilirler ancak bir süre sonra sarıya döndükleri için görüntüleri sıkıntı yaratıyor. Peki bunu nasıl engelleriz?

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.

Tesla dünyada bir ilke imza attı

Tesla’nın resmî X hesabından yapılan açıklamada yer verilen videonun devrim niteliğinde adımların ilk sinyali olup olmayacağını merak edilirken, teknoloji tutkunları atılan adıma büyük ilgi gösterdi. Yapılan paylaşımda; ‘’Dünyanın ilk otonom araç …

Windows’un 40 yıllık mavisi artık kapkara olacak

Microsoft, Windows işletim sisteminin neredeyse 40 yıldır simgesi hâline gelen “Mavi Ölüm Ekranı”nı (BSOD) siyah renkle değiştiriyor. Bu ekran, Windows’un bir nedenden dolayı çökmesinin ardından kullanıcıların karşısında çıkıyordu. Microsoft, bu yeni …

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.