Aile hekimleri, hastalarına hastane randevusu oluşturabilecek

SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde Yapılan Değişiklikler İle İlgili Son Gelişmeler

Önceki hafta yayımlanan SGK Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişikliklerle ilgili son duyurular dikkat çekiyor. Artık aile hekimleri tarafından reçete edilebilen ve geri ödeme listesinde yer alan ilaçların sayısı arttı. Ayrıca, aile hekimliği ve iç hastalıkları uzmanları tarafından düzenlenebilen ilaç raporlarının kapsamı genişletildi.

Bu düzenlemeye göre, bazı tansiyon ilaçları, suni gözyaşı ve göz damlaları, cilt hastalıklarında kullanılan şampuan ve kremler belirlenen sürelerde aile hekimleri tarafından raporsuz reçete edilebilecek. Ayrıca, kan sulandırıcılar, çölyak hastalığı tedavisinde kullanılan gıdalar, mevsimsel veya yıl boyu devam eden alerjik rinit tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi ürünler de aile hekimleri tarafından reçete edilebilecek.

‘Hastalar İçin En Kolaylaştırıcı Şey Randevu Oluşturabilmek’

Sincan Peçenek Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Şah Hüseyin Söğüt, yapılan değişikliklerle ilgili olarak “Yeni düzenleme sayesinde hastalara istedikleri zaman, istedikleri anda hastane randevuları oluşturabiliyoruz. Artık hastalar için randevu oluşturmak çok daha kolay hale geldi. Ayrıca, rutin kontrolleri aksatan hastalar için Hastalık Yönetimi Platformu (HYP) sayesinde genel kontrolleri düzenli olarak yapmaya başladık.” şeklinde konuştu.

Yapılan düzenleme ile özellikle yaşlı ve kalp hastalarının kullandığı ilaçların reçete edilmesi sürecinde kolaylıklar sağlandığını belirten Söğüt, aynı zamanda akne tedavisinde kullanılan kremler gibi cilt ürünlerinin reçetesinin de artık aile hekimleri tarafından yazılabileceğini vurguladı.

‘Artık Herkes Aile Hekimini Tanıyor’

Aile hekimlerinin öneminin arttığını ve hastaların kendilerine en yakın aile hekimliklerine giderek tüm ilaçlarını kolayca temin edebildiklerini belirten Söğüt, “Artık hastalar, aile hekimlerini tanıyor ve direkt olarak onlara başvurabiliyor. Kronik hastalıkların takibi ve tedavisi daha kolay bir hale geldi. Özellikle tansiyon hastalarının takibi açısından büyük kolaylık sağlanmıştır.” dedi.

Related Posts

Kavurucu sıcakta bunlara dikkat!

Sıcaklar arttı; bebekler ve yaşlılarla sıcakta çalışmak zorunda kalanlar, spor yapanlar, kalp, akciğer ve böbrek hastaları risk altında. Uzman tavsiyesi: İçecekleri ‘buz gibi soğuk’ içmeyin. Şekerli içeceklerle çay ve kahve içmeyi azaltın. Aniden soğuk suya atlamayın. Günde 2-2,5 litre su için. Terletmeyen giysiler giyin. Yağlı yemeklerden kaçının. Spor sonrası klimalı ortamlardan uzak durun.

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ‘bıçak parası’ soruşturması: 11 gözaltı!

“Hastalardan bıçak parası talep ederek 10 milyon lira haksız kazanç elde edildiği” iddiası

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.