ABB’den Atatürk ve Ankara konulu konferans

Atatürk ve Ankara Konferansı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden’in katılımıyla Atatürk ve Ankara konulu konferans düzenledi.

“Ankara’nın Milli Mücadeledeki Önemi Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı”

Konferansta Ankara’nın Milli Mücadeledeki önemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olmasının etkileri detaylı bir şekilde incelendi. Prof. Dr. Özden, Başkent Ankara’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, kentin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve anlamı üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptı. Özden, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, kongreler dönemindeki temsil sisteminden Milli Vekâlet Sistemine doğru ilerlememizi sağlayarak önemli bir değişim yaratmıştır. 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının da bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

Trump, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

Trump, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

Gazprom Başkanı Miller, Bakan Bayraktar ile bir araya geldi

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ile bir araya geldi.

İstanbul’un gözde parkında ortaya çıktı: Herkesin aradığı yılanı kadınlar elleriyle yakaladı

İstanbul’un göbeğinde, Kadıköy’ün en işlek mahallelerinden birinde iki haftadır ortalıkta dolaşan 1.5 metrelik yılan sonunda yakalandı. Ne belediye ne de itfaiye ekiplerinin yakalayabildiği sarı yılan, mahalleli iki kadının soğukkanlı müdahalesiyle koruma altına alındı.

CANLI Son dakika: İran’dan İsrail’e füze yağmuru! Karşlıklı saldırılar 8. gününde… ‘Füzeleri engelleyemedik’

İsrail ve İran arasındaki çatışmalar 8. gününde devam ederken karşılıklı saldırılar da peş peşe geldi. İsrail, gece saatlerinde 60’dan fazla savaş uçağı ile İran’ın askeri sanayi tesislerine yönelik saldırı düzenlendiği bildirildi. İran, İsrail’in güneyinde yer alan Beerşeba kentini füzelerle hedef aldı. İran’ın saldırısında Nevatin Hava Üssü’nü ve siber güvenlik merkezini vuruldu. Öte yandan İsrail’in, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’ye yönelik planladığı suikast girişiminin güvenlik güçlerince engellendiğini açıkladı.

Alkollü sanıldı, midesinden 27 kapsül uyuşturucu çıktı

Kocaeli’de otoyolda durdurulan ve alkollü olduğu şüphesiyle hastaneye götürülen sürücünün midesinden 28 kapsül halinde toplam 100 gram kokain çıkarıldı.

Ehliyet özellikli çipli kimlikler geçersiz mi sayılacak?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, bazı trafik denetimlerinde kimlik kartına ehliyet bilgisi entegre olan sürücülere ‘ehliyet taşımadıkları’ gerekçesiyle kesilen 18 bin 678 TL’ye varan idari para cezalarını Meclis gündemine taşıdı.