MHP lideri Bahçeli: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci yıl sonuna kadar tamamlanacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediğini bildirdi.

Bahçeli, TV100’ün sorularını cevapladı.

MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette, MHP’nin Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de yer aldı.

Devlet Bahçeli, TV100 ailesine basın camiasında sürdürdüğü başarılı faaliyetler için teşekkür etti.

Bahçeli’den “Terörsüz Türkiye” açıklamaları

MHP Genel Başkanı Bahçeli, kabulde, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

TBMM’de faaliyet gösteren Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarını önemsediklerini belirten Bahçeli, tüm siyasi partilerin de çalışmalara destek vermesinin önemini vurguladı.

Fesih ve silah bırakma

Terör örgütü PKK’nın, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan’ın fesih çağrısına tamamen uygun davranmasının, beraberinde yaşananların olumlu gelişmelere kapı araladığını aktaran Bahçeli,

“Barışın tek kanatlı bir kuş olmadığının”

altını bir kez daha çizerek, silahları gömmeyip, yakmanın da anlamlı bir tavır olduğunu kaydetti.
Bahçeli, silahı gömmenin sonra çıkarılıp tekrar kullanılabileceği manasına gelebileceğine ancak yakmanın

“Bir daha elimizi silaha sürmeyeceğiz”

anlamını taşıdığına dikkati çekti.

Türk milletinin her bir ferdinin ayrılmaz bir bütün olduğunu vurgulayan Bahçeli, barış ikliminin artık vücut bulması için MHP olarak samimiyetle çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan Kürt kökenli vatandaşların da terörün bitirilmesi için sürdürülen çalışmaları sahiplendiğine işaret ederek, bu çalışmalara istisnasız şekilde destek vermelerinin Terörsüz Türkiye hedefinin başarıyla tamamlanmasının teminatlarından olduğunu kaydetti.

Diyarbakır sokaklarında 14-15 yaşında bir gencin, gece vakti elinde dondurmayla gezdiği görüntüleri yakın zamanda televizyonda izlediğini belirten Bahçeli, bu görüntülerin dahi yakın döneme dair umut verici gelişmeleri gösterdiğini dile getirdi.

Bahçeli, vatandaşların her yerde terör endişesi olmadan huzur içerisinde yaşamasının zamanının geldiğini vurguladı.

Tarih verdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediğini belirtti.

Related Posts

İdris Bozkurt Mısır’a müşavir oldu: Diyanet’te ‘helal torpil’ ataması

“Torpille girilen işten elde edilen kazanç helaldir” sözleriyle tepki çeken Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, Mısır’a dini müşavir olarak atandı. Diplomatik dokunulmazlık verilen Bozkurt’a 6 bin dolar maaş bağlandı.

Vahap Seçer’den Vali Atilla Toros’un Babasına Taziye Ziyareti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, babası vefat eden Mersin Valisi Atilla Toros’a taziye ziyareti gerçekleştirdi. Taziye sırasında Seçer, Toros ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Balıkesir depremi sonrası uzmanlardan açıklama

Balıkesir’de meydana gelen depremin ardından uzmanlar açıklamalarda bulundu. Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘Evlerden bir müddet uzak durun’ uyarısında bulundu. Görür ayrıca, bölgede daha büyük bir deprem beklemediğini söyledi. Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise SÖZCÜ TV yayınında sarsıntının beklenen deprem olduğunu belirtti.

Yürekler ağza geldi: Motosiklet araca çarptı, yolcu havada 3 takla attı

Elazığ’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosikletteki yolcu, metrelerce havaya uçarak üç takla atıp yere düştü.

Sultangazi’de kaybolmuştu: Cansız bedeni barajda bulundu

Sultangazi’de kaybolan kişinin cansız bedeni barajda bulundu.

Pendik’te sıfır araç bayisinde yangın

Yangın saat 16.30 sıralarında Esenyalı Mahallesi D-100 Karayolu Yanyol üzerindeki otluk alanda başladı. Henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yayılarak yol kenarındaki sıfır araç bayisine sıçradı. Binanın arka cephesinde …