Brezilya’dan ABD’ye Bolsonaro yanıtı: ‘Keyfi ve tamamen asılsız’

Brezilya’da Eski Cumhurbaşkanı Bolsonaro Hakkında Darbe Planlama Davası

Brezilya’nın eski cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro hakkında darbe planlama suçlamasıyla açılan davada görev alan yargı mensuplarının Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi tarafından vizeleri iptal edildi. Bu durum, ülkede büyük yankı uyandırdı.

Olayın ardından mevcut cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ABD’nin bu kararını ulusal egemenliğin ihlali olarak değerlendirerek, “keyfi ve tamamıyla asılsız” bir karar olduğunu belirtti. Lula, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Yüksek Federal Mahkeme’deki yargıçlara destek mesajları iletti.

Lula paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Dayanışma ve desteğimi, ABD’nin keyfi ve tamamıyla asılsız kararından etkilenen tüm Yüksek Federal Mahkeme’deki yargıçlara yolluyorum. Bir ülkenin, diğer ülkenin yargı sistemine müdahalesi kabul edilemezdir. Bu durum, iki ülke arasındaki temel saygı ve egemenlik kurallarını ihlal eder.”

Related Posts

ABD, Meksika hava taşıyıcılarına uçuş programlarını bildirme zorunluluğu getirdi

Trump yönetimi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Meksika hükümetinin uçuş aralıklarını azaltması ve kargo şirketlerini Meksiko Şehri’ndeki operasyonlarını başka yere taşımaya zorlaması üzerine, Meksika’ya karşı harekete geçeceğini söyledi. Bu durum ABD havayollarını etkiliyor.

FETÖ’ye Finansman Sağlayan Kadın Tutuklandı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde FETÖ’ye finansman sağladığı gerekçesiyle bir kadın tutuklandı.

3’lü Suriye görüşmesi sona erdi

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Suriyeli mevkidaşı Esad Hasan Şeybani ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Suriye’deki durumu ve sabah erken saatlerde Süveyda ili çevresinde sağlanan ateşkesi …

Marcus Aurelius’un heykeli Türkiye’de

65 yıl sonra Türkiye’ye iade edilen Marcus Aurelius heykeli, Boubon Antik Kenti’nden ABD’ye uzanan tarihi kaçakçılık sürecinin ardından bilim, hukuk ve diplomasinin ortak zaferiyle yeniden ait olduğu topraklara döndü.

Bakan Kurum: “300 bininci konutumuzun anahtarını Malatya’da teslim edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya kent merkezinde yapımı süren Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Yunusemre’de Genç Kadın Ölü Bulundu

17 yaşındaki Afgan kadın H.A., evinde hareketsiz bulundu. Polis, kocasını arıyor.