Haber

Bakan Fidan Rus mevkidaşı Lavrov’la İsrail-İran çatışmasına ilişkin telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ile İran arasındaki çatışma ve yaşanan gerilimin muhtemel küresel ve bölgesel yansımaları ele alındı.

bakan fidan rus mevkidasi lavrovla israil iran catismasina iliskin telefonda gorustu mXKtSYTV

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin istihbarat başkanı Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Telefon görüşmesinde, İsrail ile İran arasındaki gerginlik ve çatışmanın potansiyel küresel ve bölgesel etkileri ele alındı.

Fidan, gelişmelerin endişe verici olduğunu vurgulayarak, çatışmaların sona ermesi ve İran’ın nükleer faaliyetleri konusundaki anlaşmazlıkların diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini belirtti.

İsrail’in İran’a yönelik şiddetli saldırıları sonucu yaşanan çatışma

13 Haziran’da İsrail, İran’ın çeşitli bölgelerindeki nükleer tesisler ve üst düzey askeri komutanları hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve birkaç üst düzey komutan ile 9 nükleer bilim adamı bu saldırılarda hayatını kaybederken, toplamda 78 sivilin öldüğü açıklandı.

İran ordusunun gerçekleştirdiği misillemede 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 400’ten fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail’e yönelik yapılan saldırılar Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tarafından kınandı.