Kabine’de büyük değişim geliyor! Kulislerde konuşulan isimler belli oldu

AKP’de Kabine Değişikliği Haziran Ayında!

AKP’nin Şubat ayındaki kongresinin ardından kabine değişikliği söylentileri gündemde… Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz kabine değişikliği yapmadı.

3 Haziran sonrasında kabine değişikliği olabileceği iddia ediliyor. Bu tarihte kabinede bulunan bakanlar emeklilik hakkı kazanacak.

TGRT televizyonunda konuşan kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, 8 bakanın değişeceğini ve 2 yeni bakanlık kurulacağını iddia etti.

8 Bakan Değişebilir!

Değişiklikler için bayram sonrasının işaret edildiğini belirten Kulat, “1 ya da 2 vekilin bakan olması bekleniyor. Geri kalanlar ise dışarıdan isimler olacak. Bakanlık sayısı 16 iken 2 yeni bakanlık eklenerek kabine 18’e çıkarılacak. Yaklaşık 8 bakanın değişeceği konuşuluyor ancak 10 yeni bakan atanacak. İki bakanlık ayrılacak, bunlar Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı yardımcılığı sayısının da ikiye çıkarılması tartışılıyor” şeklinde konuştu.

Kulat ayrıca, Murat Kurum, Hakan Fidan ve Cevdet Yılmaz’ın görevlerine devam edeceğini de iddia etti.

Related Posts

Son Dakika… MSB’den 5 gün sonra şehit askerlerle ilgili ‘mağara’ açıklaması

Son Dakika Haberi… Milli Savunma Bakanlığı, 12 askerin şehit olduğu mağara olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye-Rusya Dışişleri Komisyon Başkanları buluştu: Parlamenter diplomasi ele alındı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Rusya Federasyonu Devlet Duması Dışişleri Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy ile TBMM’de bir araya geldi. İkili ve heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için parlamenter diplomasinin önemine vurgu yapıldı.

Cin çıkarma bahanesiyle istismar skandalı!

Kayseri’de geçen yıl cin çıkarma iddiasıyla C.A.’ya (18) cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen İ.K.’nin (52), tutuklu yargılandığı davada 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı.

Kate kraliyet töreninde

Prenses Kate, koyu kırmızı Givenchy imzalı bir elbise ve ‘Lover’s Knot’ (Aşık Düğümü) tacıyla resepsiyona katıldı.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.