47 yaşındaki adama bizon saldırdı

Yellowstone Ulusal Parkı’nda bir Adam Bizona Yakalandı

Yellowstone Ulusal Parkı’nda meydana gelen bir olayda Florida’dan gelen 47 yaşındaki bir adam, bizona fazla yaklaşması sonucu boynuzlandı. Olay, 4 Mayıs Pazar günü parkın Lake Village bölgesinde gerçekleşti. Saldırı sonucunda adam hafif yaralanırken, park yetkilileri hemen müdahale edildiğini ve tedavi edildiğini duyurdu.

Lake Village, Yellowstone Parkı’ndaki popüler bir konaklama ve yemek bölgesidir ve aynı zamanda bizonların sıkça görüldüğü alanlardan biridir. Ulusal Park Servisi, bu saldırıya ilişkin detaylı bir inceleme başlattı.

2025 yılında kaydedilen ilk bizon saldırısından önce, 2024 yılında benzer iki vakaya rastlanmıştı. Birinci olayda, Nisan ayında bir adam bizona tekme atınca saldırı gerçekleşmiş ve saldırıya uğrayan adam dört suçlama ile karşı karşıya kalmıştı. İkinci olay ise Haziran 2024’te, 83 yaşındaki bir kadının Yellowstone Gölü yakınlarında ağır yaralanmasıyla sonuçlandı.

Yellowstone’da bizonlar, en fazla yaralanmaya neden olan vahşi hayvanlar arasında yer alıyor. Park yetkilileri, bizonların tehdit hissettiklerinde kendilerini korumak için saldırma eğiliminde olduklarını, insanlardan üç kat daha hızlı koşabildiklerini ve yaklaşık 900 kilogram ağırlığında olduklarını belirtiyor. Ayrıca, Amerikan bizonlarının altı fit yüksekliğe ulaşabildiği, güçlü yüzücüler oldukları ve yüksek çitleri aşabildikleri biliniyor.

Related Posts

Özgür Özel saat 12.00’yi işaret etti: ‘Önemli mesajlarımız olacak’

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin bugünkü adresi Van. Van mitingi 12.00’de başlayacak.

Rusya’da ‘Zafer Günü’: Onlarca ülkenin askerleri caddeleri, uçaklar ise göğü kapladı

Rusya, Nazi Almanyası’na karşı zaferin 80. yılını Kızıl Meydan’daki görkemli askeri geçit töreniyle kutladı. Putin ve Şi Cinping birlikte töreni izledi, Ukrayna savaşı ise kutlamalara gölge düşürdü. İlk kez dronlar ve nükleer füzeler de geçit yaptı.

Erişim engelinin ardından… Ekrem İmamoğlu’ndan Van mitingine çağrı!

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, X hesabına erişim engeli getirilmesinin ardından Instagram hesabından CHP’nin 10 Mayıs’ta Van’da gerçekleştireceği mitinge çağrıda bulundu.

Takside 4 düzensiz göçmen yakalandı

Sakarya’da bir takside yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 4 düzensiz göçmen yakalandı.

Kanodan suya düştü; timsah saldırısında hayatını kaybetti

Kanodan suya düştü; timsah saldırısında hayatını kaybetti

Vatikan’da ABD’li ilk Papa: İşte ‘ilk’leri bol Papa’nın profili

Sistine Şapeli’nin bacasından, beklenen beyaz duman yükseldi. Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’ndan halkı selamlayan Papa Leo XIV, yüz binlerce katoliği selamladı. Papa seçimlerinde ön plana çıkan kardinallerden biri olmayan ABD’li kardinal Robert …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir