Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu, bu cumartesi İstanbul’da kapılarını açıyor

Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi’ne Türkiye Damgası!

Venedik Bienali, dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bu yılki 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde Türkiye Pavyonu da yerini alıyor ve 10 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.

Türkiye Pavyonu’nun resmi açılışı 8 Mayıs Perşembe günü gerçekleşti ve küratörlüklerini Ceren Erdem ve Bilge Kalfa üstlendi. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından koordine edilen Türkiye Pavyonu’nda Ceren Erdem ve Bilge Kalfa’nın küratörlüğünde “Yerebasan” adlı proje sergilenecek.

İKSV’nin açıklamasına göre, “Yerebasan” projesi toprağın önemine odaklanarak medeniyetlerin, ekosistemlerin ve sürdürülebilir yaşamın anlaşılmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Sergi, toprağın farklı yönlerini ziyaretçilere duyusal deneyimler, bilimsel araştırmalar ve sanatsal yorumlarla aktarmayı amaçlıyor.

Türkiye Pavyonu, Bienal’in ana mekanlarından Arsenale’de yer alacak ve İKSV’nin koordinasyonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın himayesiyle gerçekleştirilecek.

“Yerebasan” sergisinin kuratörleri, mimarlığın sadece mekânsal bir üretim olmadığını vurgulayarak toplumsal, ekolojik ve tarihsel ilişkiler ağının önemine dikkat çekiyor. Sergi, mimarlığı anlamak, incelemek ve topraktan ilham alarak düşünmek için bir fırsat sunuyor.

Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi, Giardini ve Arsenale gibi ana sergi mekanlarının yanı sıra Venedik’in çeşitli noktalarında 10 Mayıs – 23 Kasım 2025 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Türk mimarlık ve sanatının Venedik’te önemli bir temsilcisi olarak Türkiye Pavyonu, ziyaretçilerini bekliyor.

Related Posts

İHH İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 86 binden fazla yetime ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi kapsamında öğrenciler, 81 ilde 86 bin yetime destek oldu.

Sırrı Süreyya Önder’in eski eşi Halide Tülay Demirsöz kimdir, nereli, çocuğu var mı?

Halide Tülay Demirsöz, Sırrı Süreyya Önder’in eski eşi ve bu evlilikten olan kızı Ceren Önder ile tanınan bir isimdir. Çiftin evliliği kısa sürmüş olsa da, Halide Tülay Demirsöz’ün adı Sırrı Süreyya Önder ile anılmaktadır. Peki, Halide Tülay Demirsöz kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Bakan Tekin tüm detaylarıyla anlattı: Lise eğitiminde model mi değişecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorunlu eğitimdeki muhtemel değişikliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber Özel Yayını’na katılan Bakan Tekin, sanayi ve ticaret sektörlerinin nitelikli eleman ihtiyacı konusundaki talepler doğrultusunda, önerilen modelleri titizlikle takip ettiklerini söyledi. Bakan Tekin, “Bunların içerisinde süzülecek, üzerinde uzlaşılmış konular olursa bunlar Kabine toplantısında istişare edilecek ve bir karar alınması gerekirse alınacak” dedi.

LGS ne zaman 2025, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Geri sayım başladı! LGS’ye kaç gün kaldı?

LGS sınavı 2025 geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın başvuru işlemleri “e-Okul” üzerinden tamamlandı. LGS 2025 birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecekLGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı, LGS ne zaman 2025? LGS’ye kaç gün kaldı? İşte, LGS sınav tarihi 2025

MEB AGS BAŞVURU EKRANI 2025 || Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zamana kadar, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar, kimler sınava girebilir? ÖSYM kılavuzu yayınlandı!

MEB AGS başvuru kılavuzu yayınlandı ve ÖSYM başvuru ekranı erişime açıldı. Akademi Giriş Sınavı başvuruları, ÖSYM kılavuzu ve takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS), Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki oturumda düzenlenecek. Sınava, ilgili mevzuat kapsamında Millî Eğitim Akademisine giriş için 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda belirtilen koşullara sahip olan adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM AGS başvuru kılavuzunda sınav ücreti ve başvuru bilgileri de yer aldı. Peki Akademi Giriş Sınavı başvurusu nasıl, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar? İşte MEB AGS başvuru ekranı ve ÖSYM kılavuzu…

Karatepe Aslantaş Yazıtları, UNESCO Dünya Belleği Uluslararası Kütüğü’ne kaydedildi

Karatepe Aslantaş Yazıtları, UNESCO Dünya Belleği Uluslararası Kütüğü’ne kaydedildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir