Meta’dan dolandırıcılık uyarısı: Para göndermeden önce bu güvenlik araçlarını kullanın

Yatırım Dolandırıcılıklarına Karşı Dikkatli Olun

Şirket yetkilileri, yatırım dolandırıcılıklarının genellikle hızlı ve risksiz kazanç vaadiyle insanları kandırdığını söylüyor. Bu tür dolandırıcılıklar genellikle şirket hisseleri, kripto paralar, gayrimenkuller veya değerli metaller gibi varlıklar üzerinden gerçekleştiriliyor.

Dolandırıcılar, insanlara sosyal medya, e-posta, mesajlaşma uygulamaları veya telefon aracılığıyla ulaşarak “özel yatırım fırsatları” sunuyor ya da “ücretsiz yatırım eğitimlerine” davet ederek sonunda pahalı koçluk hizmetleri için ödeme yapmaları yönünde baskı kurabiliyor.

Ödeme dolandırıcılıkları da sıkça karşılaşılan bir yöntem. Dolandırıcılar, kendilerini gerçek satıcı gibi göstererek platformlarda ürün teslim edilmeden önce ödeme talep edebiliyor ve ortadan kaybolabiliyorlar.

Bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmak için şirket, güvenlik araçları ve içgörüler sunuyor. Kullanıcıları dolandırıcılıklardan korumak amacıyla geliştirilen araçlar arasında Marketplace Messenger uyarıları, tanınmış kişiler için video ile doğrulama özelliği ve gizlilik ayarları kontrolü bulunuyor.

Şirket, kullanıcıların bu tür dolandırıcılıkları fark etmelerine yardımcı olacak ipuçlarını da paylaşıyor. Bunlar arasında “Yatırım tavsiyesi alırken dikkatli olun”, “Teklif çok iyi görünüyorsa muhtemelen gerçek değildir” ve “Yalnızca tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilere para gönderin” önerileri yer alıyor.

Meta, organize dolandırıcılık girişimlerine karşı mücadelesini sürdürerek dünya genelinde dolandırıcılık merkezlerine bağlı hesapları tespit edip kapatmaya devam ediyor. Aynı zamanda eğitim çalışmalarına yatırım yaparak insanları dolandırıcılıklara karşı bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Şirket, yapay zeka destekli araçlar sayesinde dolandırıcılık, kimlik avı ve sahtekarlık girişimlerini tespit edip önlemeye yardımcı olan “Llama Defenders Programı”nı da başlattı. Bu sayede çevrim içi güvenlik konusunda daha fazla destek sağlanması amaçlanıyor.

Related Posts

Şanlıurfa’da bir günde 33 kaçak trafo tespit edildi

Şanlıurfa’da dron destekli denetimlerde bir günde 33 adet kaçak trafo tespit edildi. Toplam 4 bin 950 KVA gücündeki trafoların, 3 binin üzerinde konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğu belirlendi. Dicle Elektrik Genel …

Nestle skandalı: Polis ‘şişe suları skandalıyla’ ilgili arama yaptı

Fransa’da Nestle Grubu’nun ülkedeki merkezinde “şişe suları skandalıyla” ilgili arama yapıldı. Şubat ayında açılan bir soruşturma kapsamında yürütülen aramada ele geçirilen bilgiler incelenecek.

Ayakta kalabilmek için otomobil fiyatlarını düşürdüler

Japon otomotiv üreticileri, ABD’de uygulamaya konulan yüksek gümrük vergileri karşısında rekabet gücünü koruyabilmek için radikal bir adım attı. Sektörde dengeleri değiştiren bu gelişmeyle birlikte, ihracat gelirlerinden feragat eden firmalar, ABD pazarına yönelik araç fiyatlarında tarihi bir indirime gitti.

Bitcoin’den tarihi rekor!

Bitcoin, sert yükselişler yaşayarak 112 bin dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. ETF girişleri, piyasalardaki güven arayışı ve kısa pozisyonların tasfiyesi etkili belirtildi.

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Altın alımıyla ilgili önemli değişiklik!

İşlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme yöntemleriyle ithalatına ilişkin yeni esaslar belirlendi. Konuya dair değişiklik içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BAKANLIĞA YENİ YETKİ “Türk Parası Kıymetini Koruma …