Gazze’deki gazetecilerden soykırım eylemi

Filistinli Gazeteciler Gazze’de İsrail Soykırımına Karşı Eylem Düzenledi

Filistinli Gazeteciler Sendikası, Gazze’nin Han Yunus kentinde bulunan Nasır Tıp Kompleksi’nde gerçekleştirilen bir eyleme Gazze’de çalışan Filistinli gazeteciler katıldılar.

Eylemde, İsrail’in Gazze halkına yönelik gerçekleştirdiği soykırıma son verilmesi talep edildi. Gazeteciler, “Medya Soykırımını Durdurun”, “Gazetecileri Öldürmeyi Durdurun” ve “Gerçek Kurşundan Daha Güçlüdür” yazılı pankartlar taşıdılar.

Filistinli Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı Hüseyin el-Estal, yaptığı konuşmada İsrail’in Filistinli gazetecilere karşı işlediği suçları dile getirdi. Estal, İsrail’in gazetecileri doğrudan öldürerek ve evlerini yıkarak suç işlediğini vurguladı.

Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye iki aydır gıda ve ilaç yardımlarını engellemesi nedeniyle gazetecilerin açlıkla mücadele ettiğine dikkat çekildi. Estal, uluslararası insan hakları kuruluşları ve toplumları, devam eden soykırıma son verilmesi için sorumluluk almaya çağırdı.

Filistin hükümetinin medya ofisine göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in soykırımında 213 gazeteci öldü, 409’u yaralandı ve 48’i tutuklandı.

Filistin İnsan Hakları Merkezi, 26 Nisan 2025’te yaptığı açıklamada, Gazze’deki gazetecilerin ölüm sayısının, 1992 yılından bu yana yapılan gazeteci ölüm sayıları arasında “dünyadaki en yüksek rakam” olduğunu belirtti.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 52 bin 495’e, yaralıların sayısı ise 118 bin 366’ya yükseldi.

Related Posts

Kırklareli’de ormanlara girişler yasaklandı

Kırklareli Valiliği, il genelinde orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ormanlara girişlerin 177 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Sarıyer’in ardından Gaziosmanpaşa’da da yol çöktü!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yürütülen inşaat çalışmaları sırasında yol çöktü. Çöken yol nedeniyle doğalgaz borusu zarar gördü, gaz akışı kesilerek güvenlik önlemleri alındı.

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

TKG’den ‘üç fidan’ anması: ‘Düşlerindeki ülkeyi kuracağız’

TKG’nin ‘üç fidan’ için yaptığı anmada “Saltanatınızı sonra erdireceğiz. Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in düşlerindeki ülkeyi; tam bağımsız sosyalist Türkiye’yi kuracağız. Söz veriyoruz bu ülkeyi mutlaka kuracağız” ifadeleri kullanıldı.

İsrail vurdu, Suriye’deki uluslararası havalimanı tamamen hizmet dışı kaldı

İsrail, öğle saatlerinde Yemen’in başkenti Sana’ya düzenlediği hava saldırılarıyla vurduğu Sana Uluslararası Havalimanı’nın tamamen hizmet dışı kaldığını öne sürdü.

İran ile ABD arasındaki müzakere görüşmelerinin yeni adresi belli oldu

İran ile ABD arasındaki müzakere görüşmelerinin yeni adresi belli oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir