İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremiyle ilgili açıklama

İstanbul’un Dönüşümü ve Yeniden İnşası İçin Çağrı: Devlet, Yerel Yönetimler ve Halk İşbirliği Yapmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, devletin, yerel yönetimlerin ve halkın işbirliği yaparak İstanbul’un dönüşümünü ve yeniden inşasını hızlandırması gerektiğini vurguladı.

Depreme hazır olmanın önemine dikkat çeken Avdagiç, her günün ve her saatin değerli olduğunu belirterek, “Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Devletimizin hazır olması güven verici. Belediyelerimizin halkla dayanışma içinde olması büyük bir güç kaynağıdır. Şimdi, devlet, yerel yönetimler ve halk olarak hep birlikte çalışarak İstanbul’un dönüşüm ve yeniden inşasını hızlandırmalıyız. İstanbul’un ekonomik kalbi olan işyerlerini de unutmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Ticari Yapılarda Güçlendirme Çalışmaları Hemen Başlatılmalı”

Avdagiç, ticari binalarda devletin desteğiyle risk değerlendirmesi yapılması ve modern teknolojiler kullanılarak yapı güçlendirme çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğinin altını çizdi. “Konutlar için yapılan güçlendirme çalışmalarının ticari binalar, küçük sanayi siteleri, iş merkezleri, OSB fabrikaları, oteller, özel hastaneler gibi ekonomik yapılar için de acilen başlatılması gerekmektedir. 16 milyon İstanbullu’nun can güvenliğini sağlamak birinci önceliğimizken, Türkiye’nin üretim üssü olan İstanbul’daki iş yerlerini de depreme dayanıklı hale getirerek üretimi korumalıyız. İnsanların canını korumak ve ekonomik faaliyetleri sürdürmek ancak bu şekilde mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Çin’den Kocaeli’ne dev çıkarma! Binlerce araç havadan böyle görüntülendi

Çin’den dev gemiyle Kocaeli’deki Safiport Limanı’na getirilen binlerce araç havadan görüntülendi. Ortaya çıkan manzara dikkat çekti.

Nobelli Acemoğlu: Teknoloji devlerine yüzde 50 sabit vergi konulmalı

Daron Acemoğlu, Google’ın dijital reklam pazarındaki tekelleşmesine dikkat çekerek teknoloji devlerine yüzde 50 sabit vergi çağrısı yaptı. Acemoğlu, elde edilecek gelirin bağımsız gazeteciliğe ve kamusal dijital alanlara aktarılması gerektiğini vurguladı.

Almanya’da iş dünyasının güveni nisanda arttı

Almanya’da Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerine ilişkin endişelere rağmen nisanda beklenmedik şekilde arttı.

İTO: İstanbul’daki ticari yapılar acilen güçlendirilmeli

İTO Başkanı Avdagiç, İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem için ticari yapıların bir an evvel güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul depremi sonrası Çeşme otellerine talep arttı

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından eğitime verilen iki günlük ara, Çeşme’deki otellere talebi artırdı. ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, vatandaşların moral tatili için bölgeye yöneldiğini belirtti.

2024’te Türkiye’de Seyahat Harcamaları Yüzde 44,4 Artış Gösterdi

(ANKARA) – Türkiye İstatistik KurumuSeyahate çıkanlar, 66 milyar 40 milyon 991 bin TL harcadı Bu yıl, yurt içindeki seyahatlerde yapılan toplam seyahat harcamaları geçen yıla göre yüzde 82,5 artarak 419 milyar 300 milyon 959 bin TL oldu. Bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir