Uzman Uyardı: Her 5 Çocuktan Biri Obez

Obezite Uzmanından Uyarı: Her 5 Çocuktan Birinde Obezite Görülüyor

Ankara – Medicana International Ankara Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu, her beş çocuktan birinin obez olarak görüldüğüne dikkati çekti ve hekim kontrolünde tedavinin önemine vurgu yaptı.

Son günlerde sıkça tartışılan obezite tedavilerine ilişkin ‘Obezitenin Tıbbi Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar’ adlı bilimsel konferans, Medicana International Ankara Hastanesi’nde düzenlendi. Medicana Sağlık Grubu Bilim Kurulu Başkanı ve Çocuk Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tezer Kutluk’un moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda, son gelişmeler Medicana International Ankara Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu tarafından aktarıldı.

Yaşamı kısaltan önemli bir kronik hastalık olan obezitenin tedavisi için kullanılan iğnelerin doktor kontrolünde kullanılmasının önemine vurgu yapıldı. Doktor önerisi olmadan kullanıldığında riskler ortaya çıkarken, kontrollü kullanıldığında faydaları olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu: “Obezite Türkiye’de Önemli Bir Sağlık Sorunu”

Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu, obezitenin dünyadaki en ciddi sağlık sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de obezitenin arttığını ve Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada olduğumuzu belirtti.

Obezite tedavisinde kullanılan iğnelerin doktor önerisi olmadan kullanılmaması gerektiği üzerinde duran Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu, “Bu ilaçlar sadece doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Medikal tedavi yolundaki başarısızlık durumunda cerrahi müdahale de düşünülebilir. Önemli olan doğru beslenme, hareket ve gerekirse cerrahi tedavi ile uygun tedavi planını yapmaktır.” şeklinde konuştu.

Çocuklarda obeziteye dikkat çeken Aydoğdu, günümüzde çocukların hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının obezite oranlarını artırdığını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER – Sağlık

Related Posts

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ‘bıçak parası’ soruşturması: 11 gözaltı!

“Hastalardan bıçak parası talep ederek 10 milyon lira haksız kazanç elde edildiği” iddiası

Demans çeşitleri: Zihin hangi yoldan kaybolur?

Her demans Alzheimer değildir. Kimi unutkanlıkla başlar kimi öfkeyle. Bazısı hayal gördürür, bazısı bedeni kilitler. Beyin farklı yollarla susar. Vasküler, Lewy cisimcikli, frontotemporal ve karışık tip… Farklı nedenler, farklı belirtiler farklı acılar… Hepsi aynı sona götürür.

Zayıflatan iğneler tartışma yarattı: Etkisi kalıcı değil bırakınca gerçek yüzü açığa çıkıyor

Son dönemin en popüler obezite tedavisi olan semaglutid iğneleri, hızlı kilo verdiriyor ama bırakanlarda kilo geri dönüyor. Uzmanlar, kalıcı zayıflamanın sadece iğneyle mümkün olmadığını, yaşam tarzı değişikliğinin şart olduğunu vurguluyor.

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

Stresle başa çıkmanın yolu: Stresin kaynağını tespit etmek

Psikiyatri Uzmanı Dr. Kübra Orman, stresin hem fiziksel hem ruhsal sağlık üzerinde ciddi etkileri olduğunu belirterek, farkındalık, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve gerekirse profesyonel destekle stresin yönetilebileceğini vurguladı.