Mustafa Kahtalı’nın Cenazesi Memleketine Gönderildi

“Kahtalı Mıçe” olarak tanınan ses sanatçısı Mustafa Kahtalı’nın cenazesi, Antalya’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Adıyaman’a gönderildi.

Yaklaşık bir yıldır Antalya’da kanser tedavisi gören 74 yaşındaki Kahtalı, gece geç saatlerde özel hastanede hayatını kaybetti.

Mustafa Kahtalı için Antalya’da Uncalı Kent Mezarlığı’nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kahtalı’nın kızı, hemşehrileri ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Böcek, Kahtalı’nın vatan sevdalısı, kıymetli bir sanatçı olduğunu söyledi.

Kahtalı’nın kaldığı otelde çalışan Hasibe Ortak ise Kahtalı’yı yaklaşık 10 yıldır tanıdığını belirterek, son dönemde sanatçının ağır bir rahatsızlık geçirdiğini dile getirdi.

Sanatçının cenazesi törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Adıyaman’a gönderildi.

Mustafa Kahtalı’nın, yarın isminin verildiği kültür merkezinde düzenlenecek anma programından sonra öğle namazını müteakip toprağa verilmesi bekleniyor.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 1951 yılında doğan Mustafa Kahtalı, 57 yıllık sanat yaşamında 19 albüm çıkarmış, “Aslan” olan soyadını 5 yıl önce mahkeme kararıyla “Kahtalı” olarak değiştirmişti.

Related Posts

‘Hemen kullanmayı bırakın’ uyarısıyla bu marka vantilatörler acilen geri çağrılıyor

Fransa genelinde satılan Klindo marka kompakt vantilatörler, üretim hatası ve yangın riski taşıdığı gerekçesiyle acil olarak geri çağrılıyor. Yetkililer, tüketicilerin ürünü derhal kullanmayı bırakmalarını ve iade etmelerini istedi.

Kastamonu’da oluşan sis dronla görüntülendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre, poyraz nedeniyle şehrin kıyı şeridinde deniz suyu sıcaklığı 14 dereceye kadar düştü. Deniz suyunun soğuk, hava sıcaklığının 30 derecelerde seyretmesi sonucu deniz üzerinde sis tabakası meydana geldi …

Başakşehir’de Tilki Sürüsü Görüntülendi

Aç kalan tilki sürüsü, Başakşehir’de vatandaşlar tarafından kaydedildi.

Çorlu’daki Feci Kaza: Sürücü Kusurlu Bulundu

TEM Otoyolu’nda süt kamyonunun otomobile çarpması sonucu 4 kişinin ölümüne neden olan kaza raporu tamamlandı.

ABD ve Çin’in İsveç’teki ticaret görüşmeleri sona erdi

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, İsveç’in başkenti Stockholm’de Çin ile düzenlenen ticaret müzakerelerinin üçüncü turunun ardından görüşmelerin “çok yapıcı” geçtiğini ifade etti.

Diyanet’ten Rüşvet İddiasına Soruşturma

Diyanet, sosyal medyada yayımlanan rüşvet videosu için inceleme başlattı.