Trump’tan Prens Harry açıklaması: Sınır dışı edilecek mi?

ABD Başkanı Donald Trump, The New York Post’a, 2024’te Prens Harry’nin sınır dışı edilebileceğini ima ettiği ifadelerine ilişkin açıklama yaptı.

Prens Harry’yi sınır dışı etmekle “ilgilenmediğini” vurgulayan Trump, “Bunu yapmak istemiyorum. Onu rahat bırakacağım. Eşiyle (Meghan Markle) yeterince sorunları var. O (eşi) korkunç biri” ifadelerini kullandı.

Trump, “Bence zavallı Harry kontrol ediliyor” ifadesine yer verdi.

SINIR DIŞI ETME MESAJI VERMİŞTİ

Trump, Mart 2024’te yaptığı açıklamada, yeniden başkan olması halinde Prens Harry’nin “vize evraklarında uyuşturucu kullanımı konusunda yalan söylediği tespit edilirse” ABD’den sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini ima etmişti.

Öte yandan Trump, Prens Harry hakkında 2024’te, yeniden seçilmesi halinde Prens Harry’nin Kraliçe II. Elizabeth’e yaptığı “affedilemez” ihanetin ardından “tek başına” kalacağı uyarısında bulunmuştu.

Prens Harry, 10 Ocak 2023’te yayımlanan “Spare” adlı kitabında daha önce bazı uyuşturucular kullandığına değinmişti.

Amerikan düşünce kuruluşu Heritage Foundation, kitaptaki bu itiraf üzerine Prens Harry’nin göçmenlik kayıtlarına erişim talebiyle ABD İç Güvenlik Bakanlığına (DHS) dava açmıştı.

ABD’ye giriş için yapılan bazı vize başvurularında, başvuru sahiplerinden uyuşturucu kullanıp kullanmadıkları konusunda yönlendirilen soruları cevaplaması gerekiyor. Uyuşturucu kullananların başvuruları reddedilebiliyor.

Related Posts

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a 8 yıl hapis istemiyle iddianame

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten iddiasıyla iddianame hazırlandı. Hüseyin Baş’ın 8 yıla kadar hapsi isteniyor

Türkiye’nin konuştuğu kaynana-damat yasak aşk skandalında istenen ceza belli oldu

Kayseri’de kayınvalide Güldane ile birlikte kaçtığı damat adayı Cuma hakkında hazırlanan iddianamede üç ayrı suçlama yer aldı. Televizyon programında yaptıkları açıklamalar ve davranışlarıyla gündem olan ikili için 21 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Samsun’da iki ilçede kaçakçılık operasyonu! 4 kişi yakalandı

Samsun’un Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 4 şahıs gözaltına alındı.

Trump’ın Orta Doğu’daki ilk durağı belli oldu

ABD Başkanı Donald Trump, 13-16 Mayıs tarihlerinde üç ülkeyi kapsayan Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’a geldi. ABD Başkanı Trump’ın ilk resmi devlet ziyareti olan Suudi Arabistan’daki temaslarında, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile …

İsviçreli Nemo’dan Eurovision tepkisi: O ülkenin katılmasını istemedi

İsveç’in Malmö kentinde geçen yıl düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanan İsviçre’nin temsilcisi Nemo, İsrail’in bu yılki organizasyona katılmasına karşı olduğunu ve dışlanması çağrısını desteklediğini söyledi. Daha önce Eurovision Şarkı Yarışması’na katılan 70’i aşkın şarkıcı, müzisyen ve söz yazarı, İsrail’in organizasyondan çıkarılmasını talep etti.

Özgür Özel saat 12.00’yi işaret etti: ‘Önemli mesajlarımız olacak’

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin bugünkü adresi Van. Van mitingi 12.00’de başlayacak.