Beyaz Saray Açıkladı: ABD’nin Lübnan-İsrail Anlaşması Uzatıldı
Beyaz Saray tarafından yapılan resmi açıklamada, “ABD tarafından izlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025’e kadar yürürlükte kalmaya devam edecek.” denildi.
Açıklamada ayrıca, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için müzakerelere başlanacağı duyuruldu.
Lübnan ile varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun henüz çekilmediği bölgelerden dün gerçekleştirdiği saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.
İsrail Ordusunun Çekilme Süreci Gecikti
Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması gereği, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki işgal bölgelerinden 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı.
Anlaşmanın uygulanmasının ardından İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle sürekli ateşkesi bozdu.
24 Ocak’ta İsrail ordusu, çekilme sürecinin zamanında tamamlanamadığını savunarak pazar gününe kadar çekilme işleminin tamamlanamayacağını duyurdu.
More Stories
TIR’ın çarptığı Türkan 12 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Avrupa alarma geçti, ilk hamle Polonya’dan geldi: Tüm erkekler askere alınacak
Dönüşümün Öncüsü Kadınlar